ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΠερήφανος για τον εγγονό του Κωνσταντίνο Αντωνίου θα ήταν ο Γιώργος Πιστιόλας – Πρώτο βραβείο για την ομάδα του φοιτητή Αρχιτεκτονικής

Περήφανος για τον εγγονό του Κωνσταντίνο Αντωνίου θα ήταν ο Γιώργος Πιστιόλας – Πρώτο βραβείο για την ομάδα του φοιτητή Αρχιτεκτονικής

Περήφανος για τον εγγονό του Κωνσταντίνο Αντωνίου θα ήταν ο Γιώργος Πιστιόλας – Πρώτο βραβείο για την ομάδα του φοιτητή Αρχιτεκτονικής

Το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης πήρε η ομάδα των φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Ξάνθης αποτελούμενη από τον Αγρινιώτη Κωνσταντίνο Αντωνίου, την Ηλέκτρα Διαμαντή και τον Θεοδόση Νικηταρά.

Αντικείμενο του διαγωνισμού, ήταν η δημιουργία ενός σήματος-λογοτύπου που θα χρησιμοποιείται από το Νοσοκομείο της Ξάνθης και θα γίνει η ταυτότητα και το σημείο αναφοράς του.

Στο διαγωνισμό, έλαβαν μέρος 30 ομάδες φοιτητών της Αρχιτεκτονικής Σχολής.

Προκρίθηκε όμως η ομάδα των Κωνσταντίνου Αντωνίου, Ηλέκτρας Διαμαντή και Θεοδόση Νικηταρά και το λογότυπο που παρουσίασε η ομάδα, ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των κριτών.

Το λογότυπο που σχεδίασε η ομάδα, είναι λιτό και μοντέρνο και δημιουργήθηκε για να δίνει σε όποιον το αντικρίζει την ταυτότητα του φορέα που εκπροσωπεί.

Σε αυτό δεν λείπει ο χαρακτηριστικός σταυρός, αλλά σε κυανό χρώμα που είναι το χρώμα της Ελλάδας, ενώ περιλαμβάνει το γράμμα Ξ που συμβολίζει το όνομα της πόλης στην οποία λειτουργεί το νοσοκομείο.

 

Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ξεχωριστή τελετή και θα συνοδεύεται από έκθεση όλων των φοιτητικών προτάσεων που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ανοικτή στο κοινό.

 

Ο Κωνσταντίνος Αντωνίου (διακρίνεται πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία με τους συμφοιτητές του – μέλη της ομάδας που βραβεύτηκε) είναι εγγονός του αειμνήστου Γεωργίου Πιστιόλα, ιδρυτή της εταιρείας Agrino και επί σειρά ετών Προέδρου του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας που θα ήταν υπερήφανος για την πορεία του. Ο φοιτητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είναι γιος της Βίκυς Πιστιόλα, αντιπροέδρου της Agrino, και του Αντώνη Αντωνίου.

Άξιον εστί: Σαν σήμερα, στις 19 Οκτωβρίου 1964 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην σκηνή του θεάτρου Rex – Μαρίκα Κοτοπούλη

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr