ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠεριδέραιο από ορυκτά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Περιδέραιο από ορυκτά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Περιδέραιο από ορυκτά στα χρώματα της ελληνικής σημαίας

Είναι αφιερωμένο στην εμβληματική επέτειο των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 – Κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Ένα μοναδικό περιδέραιο από ορυκτά σε χρώματα και σχήματα που θυμίζουν Ελλάδα, κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του μουσείου Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας – Παλαιοανθρωπολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, στη Δράση «21» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το περιδέραιο, όπως αναφέρει η δημιουργός του, Μαρία Νικοπούλου, MSc Γεωλόγος, απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του ΑΠΘ, κατασκευάστηκε με σκοπό να τονιστεί η συμβολή των ορυκτών και κατ` επέκταση της γεωλογίας, στη σύγχρονη τέχνη και την κατασκευή κοσμημάτων.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του μουσείου, καθηγήτρια Γεωλόγο-Βιολόγο και Δρ. Παλαιοντολογίας, Ευαγγελία Τσουκαλά, το μουσείο συμμετέχει στη Δράση «21» της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» για την εμβληματική επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων, το μουσείο παρέμεινε κλειστό και δεν κατέστη εφικτή η πραγματοποίηση άλλης δράσης, πέρα από τη συγκεκριμένη δημιουργία.

Το περιδέραιο, σε όλη του την έκταση είναι πλεκτό, μέσω της τεχνικής Miyuki bread-weaving, ενώ τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το λευκό και το γαλάζιο, όπως ακριβώς στην ελληνική σημαία. Η έλικα που σχηματίζεται στο κόσμημα με εναλλαγές λευκού και γαλάζιου χρώματος, παρομοιάζει τον κυματισμό της ελληνικής σημαίας και τα λουλούδια που κρέμονται, μοιάζουν με τα φλουριά σε ελληνικές παραδοσιακές στολές.

Τα ορυκτά είναι η ακουαμαρίνα (aquamarine – γαλάζια ποικιλία βηρύλλου), το μαργαριτάρι και ο αιματίτης. Επίσης στην πλέξη της έλικας και των λουλουδιών, συμμετέχουν κρύσταλλα Miyuki.

Πηγή: grtimes.gr

Η «παρέλαση του κοροναϊού» φοβίζει τους ειδικούς – Θα είναι σαν κορονοπάρτι για τις κόκκινες περιοχές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr