ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΠερί τερατογένεσης στην πολιτική…

Περί τερατογένεσης στην πολιτική…

Περί τερατογένεσης στην πολιτική…

Περί τερατογένεσης στην πολιτική…

Τι ήταν να το πει ο Μητσοτάκης, ότι ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΜεΡΑ25 είναι μια (πολιτική) “τερατογένεση” και δεν μπορεί να σταθεί μετά την πρώτη κάλπη με την απλή αναλογική; Ορυμαγδός ακολούθησε!

Όλοι θυμήθηκαν τις προηγούμενες ετερόκλητες συνεργασίες που έχουν υπάρξει στη ελληνική πολιτική Ιστορία ή θυμήθηκαν άλλες χώρες και πως χειρίζονται τέτοια θέματα. Μέχρι και ο Τζορτζ ο Γερουλάνος έκανε ένα tweet λέγοντας ότι το να θεωρείς τερατογένεση τη συνεργασία άλλων, επειδή δεν είσαι εσύ μέσα, δείχνει έπαρση ή καθεστωτισμό (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων…)

Αυτή η συλλογιστική, συνήθως, θυμίζει περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών όπου συνεργάζονται οι υπόλοιποι και δεν κυβερνά ο πρώτος. Ναι, αλλά αυτές οι άλλες χώρες έχουν ένα ριζοσπαστικό αριστερό, ένα κομμουνιστικό, ένα σοσιαλδημοκρατικό κι ένα ακροαριστερό κόμμα για συνεργασία;

Δύσκολο…

Από την άλλη, στο παρελθόν έχουν συνεργαστεί η ΝΔ με το ΚΚΕ, δηλαδή ο Μητσοτάκης με τον Φλωράκη, την εποχή του “βρώμικου ’89” όπως το έλεγε το τότε ΠΑΣΟΚ. Πόσο πιο… ετερόκλητο από αυτό;

Πολύ περισσότερο είναι η απάντηση! Διότι, ό, τι το πιο ετερόκλητο έχει δει τούτος ο τόπος ήταν το δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε θεωρητικό επίπεδο, αν και αποδείχτηκε ότι τα γεωπολιτικά τα έβλεπαν υπό το ίδιο, όχι και τόσο φιλοδυτικό, πρίσμα.

Ίσως εκεί είναι και το κουμπί των όσων θα ακολουθήσουν μετά την πρώτη Κυριακή. Όχι τόσο η εσωτερική σκηνή όσο ο… διεθνής παράγοντας. Γι’ αυτό και όταν ρώτησαν προχθές τον Μητσοτάκη αν είναι κοντά με τον Βελόπουλο, εκείνος απάντησε “καθόλου”! Για να το ξεκαθαρίσει από νωρίς.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Νοσοκομείο Αγρινίου: Είναι θέμα «καλής διάθεσης» όχι μόνο στελέχωσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ