ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & Υγεια“Περι…κύκλωσαν” τον διαβήτη στο Δήμο Θέρμου – Μεγάλο το ενδιαφέρον σε ειδική εκδήλωση (εικόνες)

“Περι…κύκλωσαν” τον διαβήτη στο Δήμο Θέρμου – Μεγάλο το ενδιαφέρον σε ειδική εκδήλωση (εικόνες)

“Περι…κύκλωσαν” τον διαβήτη στο Δήμο Θέρμου – Μεγάλο το ενδιαφέρον σε ειδική εκδήλωση (εικόνες)

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τον σακχαρώδη διαβήτη πραγματοποιήθηκε στο Θέρμο, με ενδιαφέρουσες ομιλίες από την παιδίατρο Χριστίνα Νείλα και την ψυχολόγο Σοφία Υφαντή.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» κ. Σοφία Ζαμπάρα αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο των πασχόντων από σακχαρώδη διαβήτη.

Στη σημασία και το περιεχόμενο της εκδήλωσης αναφέρεται με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  ο δήμαρχος Θέρμου, Σπύρος Κωνσταντάρας:

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Δήμος Θέρμου, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και ο Σύλλογος Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανία “Γλυκιά Οικογένεια” πραγματοποίησαν ημερίδα ευαισθητοποίησης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δημαρχείου, με σκοπό την κινητοποίηση των πολιτών έναντι αυτής της απειλής που αφορά μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλίες για το ιατρικό και ψυχολογικό υπόβαθρο της νόσου από καταξιωμένους επιστήμονες, ομιλία από την πρόεδρο του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» , μετρήσεις σακχάρου και διανομή ενημερωτικού φυλλαδίου.

Την έναρξη της εκδήλωσης εκ μέρους του δημάρχου έκανε με χαιρετισμό η Γενική Γραμματέας του Δήμου Θέρμου, κ. Παρασκευή Μπριάνη.

Ακολούθως η κ. Σοφία Ζαμπάρα, πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Νομού Αιτωλοακαρνανίας «Γλυκιά Οικογένεια» αναφέρθηκε στις διεκδικήσεις του Συλλόγου Διαβητικών , ενώ το κύριο μέρος της ομιλίας διαχωρίστηκε σε δύο θέματα:

1. «Περι….κυκλώνοντας τον διαβήτη» με ομιλήτρια την κ. Χριστίνα Νείλα Παιδίατρο, MD, MSc στον Σακχαρώδη Διαβήτη
2. « Κατανοώντας τους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη» με ομιλήτρια την κ. Σοφία Υφαντή, Ψυχολόγο

Ο Δήμος Θέρμου ευχαριστεί την κ. Χριστίνα Νείλα για την λεπτομερή και εμπεριστατωμένη ενημέρωσή της για τον Διαβήτη και την κ. Σοφία Υφαντή για την ομιλία της και τον συντονισμό της Βιωματικής Δράσης των μαθητών για την κατανόηση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Ευχαριστίες επίσης και στον διευθυντή του Λυκείου Θέρμου κ. Μαραγιάννη Κωνσταντίνο, τους Εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και όλους τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους στην εκδήλωση.

Το “ευχαριστώ” του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αγρίνιου για τη συμμετοχή ομιλητών και κοινού σε εκδηλώσεις

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ