ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΠερί αυτοκτονιών και ποσοστών…

Περί αυτοκτονιών και ποσοστών…

Περί αυτοκτονιών και ποσοστών…

Αν και δεν μπόρεσαν να κρατηθούν οι συνηθισμένοι φαιδροί και να μην ευτελίσουν και αυτή την έρευνα, μερικές επισημάνσεις είναι σημαντικές από την έρευνα που δημοσιοποιήθηκε σχετικά με τις αυτοκτονίες στην χώρα μας.

(Το γεγονός ότι βγήκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια και δήλωσε ότι φταίει που έφυγε η παράταξή του από την εξουσία κι άρχισε πάλι να πηδάει ο κόσμος από τα μπαλκόνια, εμπίπτει στην επιστήμη της ψυχιατρικής, δεν λαμβάνεται υπόψη, πλέον. Γιατί κάποτε λαμβανόταν υπόψη, μερικοί μετρούσαν τις αυτοκτονίες κατά το δοκούν, τα έχουμε ζήσει κι αυτά…)

Στην έρευνα όμως που παρουσίασε το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών και το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ», υπάρχουν μερικά στοιχεία άξια βαθιάς μελέτης.

Ασφαλώς, όταν βάζεις τίτλο “αύξηση των αυτοκτονιών κατά 25% από το 2020” (μιλάμε για την ιστοσελίδα της οργάνωσης “ΚΛΙΜΑΚΑ”) πρέπει να έχεις και τον ακριβή αριθμό των αυτοκτονιών και όχι “προσεγγίζουν οι αυτοκτονίες τις 600”. Γενικώς είναι δύσκολο να βρεις σε έναν πίνακα τους αριθμούς από τα προηγούμενα χρόνια σε μια οργάνωση που εννοείται ότι μετρά αυτό ακριβώς και πάνω από όλα!

Από κει και πέρα, είναι αξιοσημείωτο ότι εδώ και χρόνια στις αυτοκτονίες προηγείται η… Κρήτη, πράγμα που δύσκολα θα μπορούσε να το φανταστεί κάποιος.

Επίσης, η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας είναι περίπου στην μέση των ποσοστών, στην 7η θέση ανάμεσα σε 13 περιφέρειες.

Αλλά το πιο σημαντικό ακόμα είναι το προφίλ αυτών που αυτοκτονούν. Κατά 78% είναι άντρες, με οικογένεια και υποχρεώσεις και πάνω από 60 ετών! Αυτό το προφίλ υπάρχει σε συντριπτικό ποσοστό!

Δηλαδή δεν είναι ούτε μειονότητες, ούτε όσες υφίστανται την… πατριαρχία, δεν είναι άνθρωποι σε εξαρτήσεις κλπ. Είναι οι καθημερινοί “κυρ-Παντελήδες” που τους κοροϊδεύουν οι κακομαθημένοι στην ελληνική κοινωνία και τους κατηγορούν για τα πάντα: για… “τοξικότητα”, για μη προοδευτικά μυαλά, για δεσποτισμό και τόσα άλλα.

Είναι, με άλλα λόγια, οι ίδιοι που σκοτώνονται στα εργατικά ατυχήματα και στους πολέμους, που είναι η πλειοψηφία στα ναρκωτικά, τον τζόγο, το αλκοόλ, τις ψυχοπάθειες!

Και φυσικά εκείνοι που ευθύνονται για το 95% του εγκλήματος! Οπότε, οι διάφορες οργανώσεις και πρωτοβουλίες μήπως πρέπει να αφήσουν τις μόδες και να δουν τι δεν πάει καλά με τους άντρες σε μυαλό και ψυχισμό;

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ