ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠεντέλη: Πρώτος απολογισμός – Υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 20 σπίτια και 20.350 στρέμματα

Πεντέλη: Πρώτος απολογισμός – Υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 20 σπίτια και 20.350 στρέμματα

Πεντέλη: Πρώτος απολογισμός – Υπολογίζεται ότι κάηκαν πάνω από 20 σπίτια και 20.350 στρέμματα

Στην Πεντέλη πέρα από σπίτια που έχουν υποστεί ζημιές ή κάηκαν ολοσχερώς, η νεότερη εκτίμηση για την έκταση που έγινε στάχτη είναι περίπου 20.350 στρέμματα με βάση εικόνα πολύ υψηλής ανάλυσης που ελήφθη από το δορυφόρο Landsat 9 την Τετάρτη 20.07.2022 στις 12:05 και την οποία ανέκτησε και επεξεργάστηκε η πυρομετεωρολογική ομάδα FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr.

Επισημαίνεται ότι η έκταση αυτή έχει υπολογιστεί κατά προσέγγιση, καθώς οι περιοχές εντός της περιμέτρου δεν έχουν πληγεί όλες το ίδιο, ενώ αναμένεται και ο περισσότερο ακριβής υπολογισμός από την ενεργοποίηση της υπηρεσίας Rapid Mapping του Ευρωπαϊκού Συστήματος Copernicus.

Ξεκίνησαν οι αυτοψίες

Στο μεταξύ δύο ομάδες μηχανικών μετέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης (20.07.2022) για μια πρώτη αυτοψία στις πληγείσες Περιοχές γύρω από την Πεντέλη.

Η μία ομάδα πήγε στο Παίδων Πεντέλης και η άλλη στο δημαρχείο Παλλήνης, όπου σε συνεργασία με τον δήμο έκαναν μια καταρχήν επίσκεψη στις περιοχές που έχουν πληγεί.

Παράλληλα άρχισαν το μεσημέρι της Τετάρτης (20.07.2022) , οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια των πληγέντων Δήμων Πεντέλης και Παλλήνης (Παλλήνη, Γέρακας, Ανθούσα).

Έγιναν συνολικά αυτοψίες σε 30 κτίρια:

· Από αυτά 19 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 4 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 8 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 7 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.

· Επίσης, έχουν ελεγχθεί 5 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 1 είναι κατάλληλος για χρήση, 1 προσωρινά ακατάλληλος και 3 επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν.

· Ελέγχθηκαν 2 αποθήκες εκ των οποίων η 1 κρίθηκε προσωρινά ακατάλληλη για χρήση και 1 επικίνδυνη για χρήση, η οποία θα επανελεγχθεί.

· Τέλος ελέγχθηκαν 4 Ιεροί Ναοί εκ των οποίων οι 3 κρίθηκαν κατάλληλοι για χρήση και ο 1 προσωρινά ακατάλληλος για χρήση.
tempo24.news.gr

Αγρίνιο: 21χρονος έριχνε άσκοπους πυροβολισμούς και συνελήφθη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ