Πεντάγωνο: Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αλληλεπιδράσεις με εξωγήινους

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αλληλεπιδράσεις με εξωγήινους, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας (DOD). Η έκθεση του Πενταγώνου, μια πολυαναμενόμενη…

1259px-the_pentagon_january_2008

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε αλληλεπιδράσεις με εξωγήινους, σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Άμυνας (DOD). Η έκθεση του Πενταγώνου, μια πολυαναμενόμενη αναθεώρηση απόρρητων εγγράφων από το 1945 έως το 2023 που υποβλήθηκε στο Κογκρέσο την Παρασκευή (08/03), δεν βρήκε αποδείξεις ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει συναντήσει εξωγήινους ή ότι έχει συγκαλύψει την ύπαρξή τους.

Αντίθετα, η έκθεση αποδίδει τις θεάσεις UFO τη δεκαετία του 1960 σε άκρως απόρρητες πτήσεις πρωτότυπων αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροπλάνων και διαστημικών σκαφών. Το 2010, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέτασε ένα πρόγραμμα «αντίστροφης μηχανικής» (η προσπάθεια ανακάλυψης των τεχνικών χαρακτηριστικών μιας συσκευής ή τεχνολογίας μέσω της ανάλυσής της) άγνωστης ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων. Ωστόσο, καθώς δεν βρέθηκε κανένα τέτοιο σκάφος, το πρόγραμμα απορρίφθηκε, σύμφωνα με την έκθεση.

«Δεν υπάρχουν επαληθεύσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και οι ιδιωτικές εταιρείες έχουν πρόσβαση ή έχουν αντιστρέψει εξωγήινη τεχνολογία», δήλωσε ο Αρχιστράτηγος Πατ Ράιντερ, εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, μετά τη δημοσίευση της έκθεσης.

Η έκθεση δεν βρήκε επίσης «κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι οποιαδήποτε έρευνα της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ακαδημαϊκή έρευνα ή επίσημη επιτροπή αναθεώρησης έχει επιβεβαιώσει ότι οποιαδήποτε παρατήρηση αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενου αντικειμένου αντιπροσώπευε εξωγήινη τεχνολογία».

«Όλες οι ερευνητικές προσπάθειες, σε όλα τα επίπεδα ταξινόμησης, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι περισσότερες θεάσεις ήταν συνηθισμένα αντικείμενα και φαινόμενα και αποτέλεσμα λανθασμένης αναγνώρισης», κατέληξε ο Ράιντερ.

ΠΗΓΗ: Live Science