ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠειραιάς: Ταυτοποιήθηκε 17χρονος που απειλούσε ένα ανήλικο και τους γονείς του μέσω διαδικτύου

Πειραιάς: Ταυτοποιήθηκε 17χρονος που απειλούσε ένα ανήλικο και τους γονείς του μέσω διαδικτύου

Πειραιάς: Ταυτοποιήθηκε 17χρονος που απειλούσε ένα ανήλικο και τους γονείς του μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ταυτοποιήθηκε ένας 17χρονος στον Πειραιά, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη πρόσβαση σε συστήματα πληροφοριών καθώς και απειλή μέσω διαδικτύου, σε βάρος συμμαθητή του και των γονέων του.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε καταγγελία του πατέρα του ανηλίκου θύματος, σύμφωνα με την οποία, ο κατηγορούμενος είχε καταφέρει να αποκτήσει παράνομη πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθώς και σε λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούσε ο ίδιος και ο ανήλικος γιος του.

Επιπλέον, πραγματοποιούσε σε βάρος του ίδιου και της συζύγου του, απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις, ενώ παράλληλα, τους απέστειλε ψευδή και απειλητικά μηνύματα μέσω κινητού τηλεφώνου και άγνωστου λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Από την διαδικτυακή έρευνα και την αξιοποίηση ψηφιακών στοιχείων, κατέστη δυνατή η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου.

Παράλληλα, διακριβώθηκε η διεύθυνση κατοικίας του, ενώ από την έρευνα που  πραγματοποιήθηκε σε αυτή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο κινητά τηλέφωνα και φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής. Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ