ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: «Να αποσυρθεί η απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων»

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: «Να αποσυρθεί η απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων»

ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας: «Να αποσυρθεί η απόφαση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων»

Κατά  την  Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας στις 14.2.2019, συζητήθηκε το θέμα της Υπουργικής Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού  Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, περί μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Ο.Τ.Α., στον λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Μετά από Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ, μεταξύ του Αναπλ. Υπουργού Οικονομικών, του Υπουργού Εσωτερικών, των  Προέδρων της  ΚΕΔΕ  και της ΕΝΠΕ και των αντίστοιχων αντιπροσωπειών τους, αποφασίσθηκε η παράταση της έναρξης εφαρμογής της Υπουργικής  Απόφασης αυτής, μέχρι τον Ιούνιο του 2019.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, μετά και από την  ενημέρωση για την εξέλιξη αυτή, αποφάσισε κατά πλειοψηφία τα εξής:

  • Εκτιμά ότι, εφόσον η χώρα βγήκε από τα μνημόνια, δεν συντρέχουν πλέον λόγοι για την εφαρμογή της Υπουργικής αυτής Απόφασης.
  • Συντάσσεται με την άποψη της  Κ.Ε.ΔΕ., για  προσφυγή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Συμβούλιο της  Επικρατείας και οριστική απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης.

Μειοψήφισαν τα μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα οποία κατέθεσαν στο σώμα ολοκληρωμένη πρόταση επί του θέματος, την οποία και υποστήριξαν.

Ναυπακτία: Συνεχίζονται οι παραστάσεις του ΟΙΚΟ-θέατρου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr