ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠαιχνίδι αναζήτησης για τους μαθητές

Παιχνίδι αναζήτησης για τους μαθητές

Το υπουργείο προγραμμάτισε από σήμερα την αναπλήρωση των μαθημάτων που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, ενώ η ΟΛΜΕ και η Β΄ ΕΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας. Θα συμμετάσχουν άραγε όλοι οι εκπαιδευτικοί στη στάση εργασίας ή όχι; Μετέωροι οι μαθητές που σήμερα αναζητούν τι θα κάνει ο εκάστοτε καθηγητής τους. Ποια σχολεία συμμετέχουν στο πρόγραμμα αναπλήρωσης στην Αιτωλοακαρνανία

Σε τεντωμένο σχοινί ακροβατούν σήμερα οι μαθητές συνολικά 22 σχολείων της Αιτωλ/νίας καθ’ ότι επισήμως από σήμερα ξεκινούν και θα διαρκέσουν έως και την Παρασκευή τα μαθήματα αναπλήρωσης των χαμένων λόγω καταλήψεων διδακτικών ωρών.

Μετά το μικρό διάστημα των διακοπών, οι μαθητές σήμερα θα κληθούν να πάνε στα σχολεία τους ούτως ώστε να ανακαλύψουν αν οι καθηγητές τους θα απέχουν ή αν θα πραγματοποιήσουν τα μαθήματα.
Μόλις προχθές, το Δ.Σ. της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας ανακοίνωσε την κήρυξη στάσης εργασίας και για τις τρεις ημέρες αναπλήρωσης των μαθημάτων (σήμερα – αύριο – μεθαύριο) αρχής γενομένης από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ. Η στάση αυτή θα είναι συμπληρωματική, καθώς η ΟΛΜΕ κήρυξε στάση εργασίας από τις 8:00 έως και τις 11:00. Παρά ταύτα η συμμετοχή στην στάση εργασίας είναι επιλογή του εκάστοτε εκπαιδευτικού, όπως επιλογή του είναι και η συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις.
Δεδομένου αυτού του γεγονότος οι μαθητές μετά τον οβελία και την χαλάρωση θα πρέπει να ανακαλύψουν και τι θα γίνει με τα μαθήματά τους. Τα σχολεία που προβλέπεται κανονικά να συμμετάσχουν στην αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ορών είναι:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ
1)  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ
2)  1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
3)  5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4)  7ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5)  ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
1)  1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
2)  2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
3)  2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
4)  1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5)  2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
6)  3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
7)  4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
8)  5ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
9)  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ
10)  ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ
1)  1ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
2)  1ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
3)  1ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
4)  2ο ΕΠΑΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5)  ΕΠΑΛ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ
6)  ΕΠΑΛ ΒΟΝΙΤΣΑΣ
7)  ΕΠΑΛ ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ

Η Β΄ ΕΛΜΕ εξέδωσε
την εξής ανακοίνωση:

«Το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας εκφράζει την αντίθεση του στην απόφαση αναπλήρωσης των ωρών διδασκαλίας που χάθηκαν λόγω καταλήψεων των μαθητών, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα. Πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον του Υπουργού είναι υποκριτικό με μόνο στόχο τον εκφοβισμό μαθητών και καθηγητών, αφού δεν είδαμε να δείχνει την ίδια ευαισθησία για άλλες περιπτώσεις πολύ πιο σοβαρές όπως:
– για τις χιλιάδες ώρες διδασκαλίας που χάθηκαν μέχρι το Δεκέμβρη λόγω της έλλειψης 2000 καθηγητών σ’ όλη την χώρα. Μόνο στο Μουσικό σχολείο Αγρινίου χάνονταν περίπου 1000 ώρες εβδομαδιαίως λόγω της έλλειψης καθηγητών Μουσικών ειδικοτήτων.
– για τις χιλιάδες ώρες που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω της κατάργησης των ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και τις διαθεσιμότητες – απολύσεις των συναδέλφων που δίδασκαν εκεί.
Άραγε πότε θα αναπληρωθούν όλες αυτές οι ώρες που χάθηκαν με ευθύνη του Υπουργού και της κυβέρνησης; Με τη συγκεκριμένη απόφαση όμως δημιουργείται και θέμα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων αφού το ίδιο διάστημα υπήρχε η απεργία των καθηγητών και σε πολλά σχολεία που ήταν σε κατάληψη οι καθηγητές δήλωναν απεργοί. Έτσι τους έγινε παρακράτηση μισθού για τις ημέρες που τώρα καλούνται να εργαστούν. Για τους παραπάνω λόγους το ΔΣ της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας κηρύσσει τρίωρες στάσεις εργασίας για την Τετάρτη 23/4, Πέμπτη 24/4 και Παρασκευή 25/4 (από 11 πμ έως 2 μμ), συμπληρωματικές αυτών που έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, για τα σχολεία που ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης έχει ορίσει αναπλήρωση μαθημάτων μέσα στις διακοπές του Πάσχα».

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr