ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΠαύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Παύθηκε ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής

Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη παύεται από τα καθήκοντά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, Νίκος Βραχνής, εν μέσω εξονυχιστικού ελέγχου στο Κέντρο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης, στα Χανιά, το οποίο βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Δικαστικών και Αστυνομικών Αρχών της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Χανίων, έχει διαταχθεί προκαταρκτική διαδικασία για τον Πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής για παθητική δωροδοκία.

Οκτώ στελέχη και συνεργάτες του Κέντρου κατηγορούνται για παράνομες υιοθεσίες βρεφών, για εικονικές εμβρυομεταφορές σε γυναίκες που υποβάλλονταν σε εξωσωματική γονιμοποίηση και για εκμετάλλευση γυναικών, που βρίσκονταν σε ευάλωτη θέση, χρησιμοποιώντας τις ως δότριες ωαρίων και ως παρένθετες μητέρες.

Εξάλλου, στο Νοσοκομείο Χανίων μεταφέρθηκαν με εντολή Εισαγγελέα δύο παρένθετες μητέρες, που εμπλέκονται στην υπόθεση με τη Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, στα Χανιά.

Η πρώτη γυναίκα, μεταφέρθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Μαιευτική -Γυναικολογική κλινική του Νοσοκομείου όπου και παρέμεινε για δύο ημέρες, ενώ το μόλις 9 ημερών υγιέστατο μωρό της φιλοξενείται στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών, μέχρι να ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες. Το βράδυ της Πέμπτης, έγινε επίσης στη μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, ο τοκετός μιας 39χρονης παρένθετης μητέρας από τη Γεωργία, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, το οποίο επίσης φιλοξενείται στη Μονάδα Νεογνών.

Αύριο, Κυριακή, οι εννέα συλληφθέντες οδηγούνται ενώπιον του ανακριτή. Η δικογραφία που σχηματίστηκε από την ΕΛ.ΑΣ. αφορά τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικά.

 

 

 

ertnews.gr

 

 

Τέσσερις ακόμη υποψηφίους ανακοίνωσε ο Σπύρος Σκιαδαρέσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ