ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΜεσολόγγι: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο Άλατος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο Άλατος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεσολόγγι: Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Μουσείο Άλατος (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Μεγάλη τιμή χαρακτηρίζει η «Διέξοδος» την, εκτός επισήμου προγράμματος, επίσκεψη του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στο Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι.


Το απόγευμα της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου ο κ. Παυλόπουλος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Σίσσυ Παυλοπούλου και τον γιατρό – καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Ανδρέα Καραμπίνη, έφθασε στο Μουσείο στην είσοδο του οποίου, παρόντος και του δημάρχου Κώστα Λύρου, τον ανέμενε και τον υποδέχθηκε ο φίλος του – ιδρυτής της «Διεξόδου» Νίκος Κορδόσης.

Τον πρόεδρο ξενάγησε η διευθύντρια του Μουσείου Δέσποινα Κανελλή, η οποία σαν ανάμνηση του δώρισε μία κρυστάλλινη κοσμηματοθήκη του 1922 προερχόμενη από την Μικρά Ασία γεμάτη με αλάτι αφρίνα αναμεμειγμένη με βρώσιμο χρυσό 24 καρατίων.

Στο τέλος της επίσκεψης ο πρόεδρος μετέβη στα «τηγάνια» της αλυκής όπου συναντήθηκε με τους αλυκάριους την ώρα που πραγματοποιούσαν εξόρυξη αλατιού και συνομίλησε μαζί τους για τις συνθήκες εργασίας τους και τον τρόπο που καλλιεργούν και συλλέγουν το αλάτι.

Στη συνέχεια μετέβη στο Ιστορικό Μουσείο της «Διεξόδου» όπου ξεναγήθηκε στην εκεί έκθεση του εικαστικού Fernando Pensa και η επίσκεψή του στο Μεσολόγγι ολοκληρώθηκε με πρόδειπνο που παρέθεσε προς τιμή του ο ιδρυτής και οι συνεργάτες της «Διεξόδου».

Έκθεση του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Αγρινίου στη Δημοτική Αγορά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ