ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Τον πρόδωσε μια φωτογραφία στο Facebook- Βρήκαν τον επιχειρηματία που έγινε παπάς

Πάτρα: Τον πρόδωσε μια φωτογραφία στο Facebook- Βρήκαν τον επιχειρηματία που έγινε παπάς

Πάτρα: Τον πρόδωσε μια φωτογραφία στο Facebook- Βρήκαν τον επιχειρηματία που έγινε παπάς

«Έχει καταστρέψει οικογένειες» καταγγέλλει δικηγόρος θύματος – Βρήκαν τον ιερέα 14 χρόνια μετά, από μία φωτογραφία στο Facebook

Τη δική του απάντηση σε όσα του καταλογίζουν προσπάθησε να δώσει ο επιχειρηματίας από την Πάτρα, που έγινε ιερέας για να γλιτώσει τα χρέη του και τον εντόπισαν 14 χρόνια μετά.

Μιλώντας στο MEGA, ο ιερέας υποστήριξε ότι έχει κάνει ρύθμιση για τα χρέη του. «Η ψυχή ανήκει στον Κύριο, στον Θεό. Αλίμονο αν είχα πάρει και αν μου είχαν δώσει 1.000.000 ευρώ. Δίνει κανένας 1.000.000 ευρώ;

Ποιος θα μου έδινε 1.000.000 ευρώ; Καταβάλω 200 ευρώ τον μήνα, ανελλιπώς από τον Ιούνιο.

Όταν έχεις μία συμφωνία, έχεις και μία ρύθμιση. Τι άλλο να κάνεις; Να δώσω την ψυχή μου;».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα στοιχεία του είναι διαθέσιμα. « Ανά πάσα στιγμή κάποιος δικαστικός κλητήρας μπορεί να βρει τη διεύθυνσή μου. Όλα μου τα στοιχεία είναι διαθέσιμα. Ξέρουν που μένω», πρόσθεσε.

Πώς τον εντόπισαν από μία φωτογραφία

Ο άνθρωπος που εντόπισε τον επιχειρηματία και νυν ιερέα περιέγραψε πώς τα κατάφερε.

«Τον ψάχναμε, δεν μπορούσαμε να τον βρούμε και μετά τυχαία εγώ μετά από χρόνια, τον ανακάλυψα μέσω Facebook. Με έτρωγε, τόσα χρόνια με έτρωγε και δεν μπορούσα να το αφήσω και έτσι. Η πλάκα είναι ότι με απειλούσε κιόλας πέρυσι που τον βρήκα ότι θα μου κάνει και μήνυση ότι τον απειλώ».

Συνολικά, φέρεται ότι άρπαξε από τα θύματά του 1 εκατ. ευρώ. Πριν γίνει ιερέας, είχε κατάστημα με υποδήματα στην Πάτρα και φαίνεται πως μόλις τα πράγματα στράβωσαν και βρέθηκε χρεωμένος, αποφάσισε βάλει λουκέτο και να εξαφανιστεί.

– Έπαιρνε εμπόριο από εμένα, το οποίο κάποια στιγμή δεν μπορούσε να το πληρώσει. Τα έδινε λίγα λίγα, έκανε αντικατάσταση επιταγών, συνεχίζαμε να του δίνουμε εμπόρευμα μπας και σώσουμε τα προηγούμενα. Και εξαφανίστηκε, σε ένα βράδυ μέσα το έκλεισε το μαγαζί.

– Πόσα χρήματα σας πήρε εσάς;

– Πάνω από 50.000.

Βρέθηκε στην Αθήνα

Δεν είναι όμως, μόνο αυτά τα 50. Αλλά πολύ περισσότερο, από οικογένειες που φαίνεται ότι εξαιτίας του καταστράφηκαν και έμειναν κυριολεκτικά στον δρόμο.

«Έχει καταστρέψει οικογένειες, έχει ακατάσχετο», είπε η δικηγόρος θύματος, Ανθούλα Ανασόγλου, συμπληρώνοντας πως δεν πρόκειται για ένα μόνο θύμα αλλά για πολύ περισσότερα.

«Το θέμα είναι ότι αγωνιούν οι άνθρωποι, θα πληρωθούν;».

Η έκπληξη του άνδρα που τον βρήκε τυχαία στο Facebook μετά από τόσα χρόνια ήταν μεγάλη.

Δεν εξεπλάγην στο ελάχιστον, ωστόσο, από τα όσα του είπε ο ιερέας, όταν τον συνάντησε και του ζήτησε τα λεφτά του πίσω.

«Ήταν ο ίδιος, πήγα και τον βρήκα και μου λέει: ‘κοίταξε να σου πω, επειδή φοράω το πετραχήλι, εγώ είμαι αυτός ο οποίος ψάχνεις. Δεν έχω τίποτα, έχω 6 παιδιά, έχω το ένα, έχω το άλλο’. Προφανώς για να γλιτώσει και να έχει έναν σίγουρο μισθό, βέβαια το εμπόρευμα ήταν εξαφανισμένο», είπε το θύμα.

Ο ιερέας υπόσχεται ότι θα επιστρέψει τα χρήματα που χρωστά στα θύματά του, όταν οι συνθήκες του το επιτρέψουν.

Πηγή: protothema.gr

Έκθεση με κλασικά πανέμορφα αυτοκίνητα στη Λευκάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ