ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα – Θάνατος 49χρονου: Στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ οι δύο νοσηλεύτριες

Πάτρα – Θάνατος 49χρονου: Στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ οι δύο νοσηλεύτριες

Πάτρα – Θάνατος 49χρονου: Στο Πειθαρχικό της 6ης ΥΠΕ οι δύο νοσηλεύτριες

Πειθαρχικό έλεγχο από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (6η ΥΠΕ) περνούν σήμερα, οι δύο νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» Πάτρας, με στόχο να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ευθύνες, οι οποίες εάν επιβεβαιωθούν, θα τις οδηγήσουν σε αργία από τα καθήκοντά τους.

Οι δύο νοσηλεύτριες κατηγορούνται ότι δεν αντιμετώπισαν σύμφωνα με το πρωτόκολλο τον 49χρονο άνδρα, ο οποίος τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης, πέρασε το κατώφλι του Νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”, διαμαρτυρόμενος για έντονους πόνους στην πλάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μία νοσηλεύτρια τον παρέπεμψε σε έτερη συνάδελφό της, και εκείνη με τη σειρά της δεν κάλεσε γιατρό, όπως όφειλε, αλλά του είπε πως το νοσοκομείο δεν εφημερεύει και τον παρέπεμψε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Ο άτυχος άνδρας ξεψύχησε πριν προλάβει να λάβει ιατρική βοήθεια.

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Στο κάδρο των ερευνών φαίνεται να βρίσκεται και ιδιώτης γιατρός, στον οποίο απευθύνθηκε αρχικά ο 49χρονος ασθενής.

Ο γιατρός ήταν αυτός ο οποίος -σύμφωνα με τη νοσηλεύτρια- είχε θέσει μια πρώτη διάγνωση που μιλούσε για “ψύξη”. Διάγνωση, που όπως λέει η ίδια στην πρώτη κατάθεσή της, την παραπλάνησε και θεώρησε πως το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό.

Σωματείο Εργαζομένων: “20 οι γιατροί στο νοσοκομείο και όχι 70”

Βαρύ χαρακτήρισε το κλίμα στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, Μιχάλης Στελλάτος.

Μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι λίγο πριν την άφιξη του 49χρονου στο Νοσοκομείο, στην ίδια βάρδια, είχε προσέλθει κι άλλος πολίτης, ο οποίος ανέφερε συμπτώματα με πόνο στο στήθος. Η ίδια νοσηλεύτρια κάλεσε γιατρό, ο οποίος τον εξέτασε.

«Είναι αδιανόητο το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών τη στιγμή που είναι στελεχωμένο με βάρδια, με νοσηλευτικό προσωπικό, να μην υπάρχει γιατρός που να εφημερεύει στα επείγοντα. Πρέπει να υπάρχει γιατρός στα ΤΕΠ», είπε και όταν ρωτήθηκε γιατί δεν υπήρχε γιατρός, είπε πως πρόκειται για μία δυσλειτουργία του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της υποστελέχωσης των νοσοκομείων.

Ο ίδιος τόνισε πως στο νοσοκομείο υπήρχαν 20 γιατροί εκείνη την ώρα και όχι 70, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας στην ανακοίνωσή του.

«Ο διοικητής του νοσοκομείου καρατομήθηκε, το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχουνε περάσει τέσσερις με πέντε ημέρες και σε μέρες που δεν εφημερεύει το νοσοκομείο δεν υπάρχει γιατρός να εφημερεύει», κατέληξε ο πρόεδρος των Εργαζομένων.

Πηγή: iatropedia.gr

Δολοφονία Άλκη: Στο εδώλιο και οι 12 κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο από κοινού – Η πρόταση του εισαγγελέα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ