ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο για τον Μάνο Δασκαλάκη λύνει τη σιωπή της

Πάτρα: Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο για τον Μάνο Δασκαλάκη λύνει τη σιωπή της

Πάτρα: Η συμβολαιογράφος που συνέταξε το πληρεξούσιο για τον Μάνο Δασκαλάκη λύνει τη σιωπή της

Τι έγινε τελικά με την Ευγενία Κούτρα; Πότε παραχώρησε το πληρεξούσιο η σπιτονοικοκυρά και γιατί; Εμπιστευόταν τον Μάνο Δασκαλάκη; Σε ποιον σκόπευε να αφήσει το σπίτι;

Το tempo24.news προχώρησε σε μια αποκάλυψη, καθώς κατάφερε να εντοπίσει την συμβολαιογράφο που συνέταξε το πληρεξούσιο και να συνομιλήσει μαζί της, ζητώντας απαντήσεις για πολλά που έχουν ειπωθεί.

Η νοσηλεία

Ήταν το 2017 όταν η Ευγενία Κούτρα, η σπιτονοικοκυρά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Τα προβλήματα λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας  από την οποία έπασχε, είχαν αρχίσει να κάνουν έντονα την εμφάνισή τους. Σύμφωνα μάλιστα με όσα είχε αποκαλύψει το tempo24 σε παλιότερο αποκλειστικό ρεπορτάζ, στις 8 Μαρτίου 2017 στην 66χρονη, τότε, γυναίκα είχαν γίνει δύο αξονικές και μια μαγνητική τομογραφία και είχαν «δείξει» πολλαπλές βλάβες στον εγκέφαλο, που θεωρήθηκε πως προέρχονταν από μικρά εγκεφαλικά επεισόδια που υπέστη.

Η Ευγενία Κούτρα είχε χάσει ήδη τον άνδρα της από ανακοπή καρδιάς και διέμενε μόνη στον δεύτερο όροφο του οικήματος της οδού Μπιζανίου 27. Όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου και νοσηλεύτηκε στην Παθολογική Κλινική, στο ισόγειο της διώροφης κατοικίας διέμενε πλέον η οικογένεια Δασκαλάκη.

«Θέλω συμβολαιογράφο»

Ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου η Ευγενία Κούτρα ζήτησε από τον Μάνο Δασκαλάκη και την Ρούλα Πισπιρίγκου να βρουν έναν συμβολαιογράφο. Πράγματι βρήκαν μια συμβολαιογράφο που μετέβη στο νοσηλευτήριο και συναντήθηκε με την σπιτονοικοκυρά.

Όπως ανέφερε στον δημοσιογράφο Απόστολο Βουλδή  η συμβολαιογράφος, η 66χρονη γυναίκα της ζήτησε να συντάξει ένα πληρεξούσιο, καθώς όπως της αποκάλυψε λόγω της κατάστασής της δεν μπορούσε να μετακινηθεί, ούτε καν για να μπορέσει να εισπράξει την σύνταξή της και χρειαζόταν χρήματα.

Αμέσως η συμβολαιογράφος ρώτησε γιατί ήθελε να έχει ως πληρεξούσιο της τον Μάνο Δασκαλάκη και δεν αναλάμβανε κάποιος από τους συγγενείς της τις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Όπως υποστήριξε η Ευγενία Κούτρα δεν είχε στενούς συγγενείς και όσοι υπήρχαν δεν διατηρούσε καμιά σχέση μαζί τους. Επομένως δεν θα μπορούσε να τους αναθέσει το οτιδήποτε.

«Δεν τον εμπιστεύομαι»

«Εμπιστεύεσαι έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις;» ήταν η αυθόρμητη ερώτηση της συμβολαιογράφου. Για να λάβει την αποστομωτική απάντηση πως δεν τον εμπιστευόταν ιδιαίτερα, αλλά δεν είχε καμιά επιλογή και το να τον ορίσει πληρεξούσιο ήταν γι αυτήν μονόδρομος. Χωρίς, ωστόσο, να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες γιατί τον αντιμετώπιζε με επιφύλαξη!

Θυμίζουμε πάντως πως πριν από τον Μάνο Δασκαλάκη η σπιτονοικοκυρά, όπως είχε αποκαλύψει το tempo24, είχε ορίσει παιδικό της φίλο, αλλά άγνωστο για ποιους λόγους, όταν εμφανίστηκε η οικογένεια Δασκαλάκη-Πισπιρίγκου αποχώρησε.

Το πληρεξούσιο

Όπως είπε  η συμβολαιογράφος, στο πληρεξούσιο είχε συμπεριλάβει τη δυνατότητα του Μάνου Δασκαλάκη να εισπράττει την σύνταξή της και να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι κοινοφελών οργανισμών, χωρίς να έχει άλλη δυνατότητα, αγοροπωλησιών κλπ.

Η αδυναμία στη Τζωρτζίνα

Μάλιστα η Ευγενία Κούτρα κατά τη διάρκεια της συνομιλίας της με την συμβολαιογράφο, που σήμερα έχει φύγει από την Πάτρα και διαμένει σε άλλη πόλη, είχε αποκαλύψει την μεγάλη αδυναμία που έτρεφε για την μικρή Τζωρτζίνα.

«Θέλω να της γράψω το σπίτι της οδού Μπιζανίου, που μένει η οικογένεια», ανέφερε στην συμβολαιογράφο!

Η Ευγενία Κούτρα κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου 2020, σε ηλικία 69 ετών, χωρίς να έχει προχωρήσει σε άλλη συμβολαιογραφική πράξη…

Λευκάδα: Στις 6 Ιουνίου η δίκη για τη φρικτή δολοφονία στη Ναύπακτο του 35χρονου Σπύρου Καρέλη

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr