ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Συμπληρωματική δίωξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Συμπληρωματική δίωξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Συμπληρωματική δίωξη στην Πισπιρίγκου για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Νέα ποινική δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιριγκου αυτήν τη φορά για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας που οδήγησε στα σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω καρδιακής ανακοπής, άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Νούλης.

Ο κ. Νούλης μελέτησε τα στοιχεία της δικογραφίας, τα οποία του διαβιβάστηκαν με το πέρας της ανάκρισης από την 18η τακτική ανακρίτρια, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση του εγκλήματος από την 33χρονη. Για το λόγο αυτό προχώρησε στην άσκηση συμπληρωματικής δίωξης.

Έτσι, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται να βρεθεί το πρωί της Τετάρτης (20/9) στα δικαστήριο της πρώην σχολής Ευελπίδων προκειμένου να λάβει γνώση της δικογραφίας και να ζητήσεις προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί. Ενώ είναι ήδη προφυλακισμένη για το σκέλος που αφορά στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας, η κατηγορούμενη θα πρέπει να προετοιμάσει τους υπερασπιστικούς της ισχυρισμούς και για την απόπειρα κατά του παιδιού της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των αρχών, η Ρούλα Πισπιρίγκου μερικούς μήνες πριν το θάνατο της μεγαλύτερης κόρης της, φέρεται να είχε επιχειρήσει να διακόψει το νήμα της ζωής της Τζωρτζίνας. Συγκεκριμένα, κατά την κατηγορία, κατά τη νοσηλεία του παιδιού στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα είχε χορηγήσει κεταμίνη σε δόση που μπορούσε να προκαλέσει το θάνατο της 9χρονης. Αντ’ αυτού το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή, με αποτέλεσμα να διαγνωστεί στη συνέχεια με εγκεφαλοπάθεια.

Το γεγονός ότι δεν επήλθε το εγκληματικό αποτέλεσμα, φέρεται να μην σχετίζεται με ενέργειες της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά με την άμεση παρέμβαση των θεράποντων ιατρών. Μάλιστα, οι τελευταίοι φαίνεται να έχουν καταθέσει στο πλαίσιο της ανάκρισης, ότι η Τζωρτζίνα μέχρι εκείνη τη στιγμή νοσηλευόταν μεν, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί συγκεκριμένα παθολογικά ευρήματα.

Πηγή: thebest.gr

Αγρίνιο: “Χειροπέδες” επειδή κατείχε παλαιό, μη λειτουργικό όπλο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ