ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠάτρα: Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε με επιτυχία 40χρονος – Δότης 54χρονος που υπέστη εγκεφαλική βλάβη

Πάτρα: Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε με επιτυχία 40χρονος – Δότης 54χρονος που υπέστη εγκεφαλική βλάβη

Πάτρα: Σε μεταμόσχευση νεφρού υποβλήθηκε με επιτυχία 40χρονος – Δότης 54χρονος που υπέστη εγκεφαλική βλάβη

Μεταμόσχευση νεφρού έγινε τη Δευτέρα (03.01.22 ) στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Ο δότης ο οποίος ήταν ηλικίας 54 ετών, κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη (εγκεφαλικός θάνατος). Ο λήπτης, 40 ετών, ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας”, είχε ενταχθεί στη λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Όπως αναφέρει ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος, τη μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο κ. Νικόλαος Καρύδης Νικόλαος, Επικ. Καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων. Στην μεταμοσχευτική διαδικασία συμμετείχαν, οι ιατροί του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με Διευθυντή τον καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Δημήτριο Γούμενο, καθώς και η ιατρική ομάδα της Χειρουργικής κλινικής με Διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής κ. Ιωάννη Μαρούλη.

Στη μεταμόσχευση συμμετείχε επίσης ομάδα αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ. Η μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος η οποία υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Βίντεο – ντοκουμέντο: Όταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Κοσμάς προέτρεπε να τηρηθούν τα μέτρα κατά της Covid-19

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr