ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Σε αναστολή ο ανεμβολίαστος διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Πάτρα: Σε αναστολή ο ανεμβολίαστος διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Πάτρα: Σε αναστολή ο ανεμβολίαστος διευθυντής κλινικής του νοσοκομείου “Άγιος Ανδρέας”

Σε αναστολή ο ανεμβολίαστος διευθυντής Κλινικής στον “Άγιο Ανδρέα” στην Πάτρα ενώ εξετάζεται αν θα κληθεί να επιστρέψει και τους μισθούς που έλαβε μέσω “αναρρωτικών”.

Σε αναστολή από τα καθήκοντά του, αναδρομικά μάλιστα ίσως και από την 1/9, τίθεται άμεσα με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, ο διευθυντής κλινικής στο Γ.Π.Ν. «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος, παρότι ανεμβολίαστος, προσπάθησε -κάνοντας χρήση συνεχών αναρρωτικών- να παραμένει και να μισθοδοτείται κανονικά από το Νοσοκομείο.

Η υπόθεση με τον αντιεμβολιαστή γιατρό αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Γνώμη» πριν από ένα 10ήμερο, μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας στον Άρειο Πάγο του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών Ν. Αχαΐας.

Η παρέμβαση του σωματείου έγινε διότι, υποχρεωτικά, από 1/9/2021, όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή με περικοπή μισθού. Με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε αναρρωτική για σοβαρούς ιατρικούς λόγους ή διαθέτουν απαλλαγή εμβολιασμού, πάλι για σοβαρούς λόγους υγείας.

Μετά την καταγγελία και τη δημοσιοποίηση του θέματος, το πρώτο βήμα για την παραπομπή του γιατρού με το ερώτημα της αναστολής καθηκόντων, έγινε την Τετάρτη 17 του μηνός, στην α’θμια Υγειονομική Επιτροπή Αχαΐας.

Η Επιτροπή περιέκοψε αναρρωτικές άδειες που είχε λάβει για την περίοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και τον Νοέμβριο.

Την περασμένη Τετάρτη, σε νεότερη απόφασή της, για τους ίδιους λόγους (δεν προσκομίστηκαν επαρκή στοιχεία σε σχέση με την πάθηση που επικαλείτο) η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά του για νέα αναρρωτική η οποία θα κάλυπτε, αιτιολογημένα, την απουσία του από τα καθήκοντά του και για την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Ο γιατρός κατέθεσε ήδη προσφυγή στην β’ θμια Υγειονομική Επιτροπή όμως η διεύθυνση του Νοσοκομείου προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αν θα τεθεί σε αναστολή μετά την απόφαση να κριθούν αναιτιολόγητες οι αναρρωτικές ή αναδρομικά, από 1/9/2021.

Στην περίπτωση της αναδρομικής αναστολής δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθεί να επιστρέψει και μισθούς 2-3 μηνών στο Νοσοκομείο.

Θεοδωρόπουλος: Εφαρμογή του Νόμου
«Η διοίκηση προχωρά στην εφαρμογή του νόμου εφόσον ο γιατρός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία του και με το σκεπτικό ότι δεν προσέφυγε προκειμένου να ζητήσει απαλλαγή από τον εμβολιασμό, για λόγους υγείας» αναφέρει στην εφημρίδα “Γνώμη” ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Η σχετική αναφορά στον Άρειο Πάγο παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας προκειμένου να εξεταστεί αν υπήρξε σκοπιμότητα σε σχέση με τις αναρρωτικές, προκειμένου να παρακαμφθούν οι κυρώσεις άρνησης εμβολιασμού.

Πηγή: gnomip.gr

Ναυπακτία: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέα Ξηροπηγάδου

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr