ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: “Τυφλό” το Υπουργείο στην γιγάντια προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου

Πάτρα: “Τυφλό” το Υπουργείο στην γιγάντια προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου

Πάτρα: “Τυφλό” το Υπουργείο στην γιγάντια προσπάθεια ενός νέου ανθρώπου

Ο Μπάμπης 28 χρόνων από την Πάτρα είναι τυφλός. Συγκαταλέγεται σε εκείνες τις περιπτώσεις ανθρώπων που με πράξεις αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα ανέφικτο αν το θέλεις πολύ.

Κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Πήρε μετά από τεράστια προσπάθεια το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, μετά από ειδικές εξετάσεις που έδωσε.

Δίπλα του σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια στάθηκε η εκπαιδεύτρια κινητικότητας και του συστήματος Μπράιγ, του Συλλόγου Τυφλών Πάτρας, Κωνσταντίνα Γαλανοπούλου, η οποία τον βοήθησε να πάρει το απολυτήριο.

Όμως σήμερα, όπως αναφέρει το thebest.gr,  μερικούς μήνες μετά τον άθλο του, ήρθε και του «χτύπησε την πόρτα» η ασυνεννοησία του κράτους. Ο 28χρονος τον Σεπτέμβριο, άρχισε να φοιτά στο 1ο Εσπερινό Γυμνάσιο Πάτρας και ενσωματώθηκε άριστα στην σχολική κοινότητα, ωστόσο το πρόβλημα που προέκυψε είναι η παράλληλη στήριξη με δεδομένο ότι είναι τυφλός. Κατατέθηκε αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, γεγονός που δυσχεραίνει την φοίτησή του, καθώς μπορεί να συμμετέχει στα μαθήματα μόνο προφορικά γιατί στα γραπτά δεν μπορεί να κάνει χρήση του συστήματος Μπράιγ.

Η ανταπόκριση από το Υπουργείο Παιδείας, δεν ήρθε, καθώς βάση νόμου, δεν δικαιούται παράλληλη στήριξη λόγω του ότι είναι ενήλικας. Μιλώντας για το θέμα αυτό, στο thebest.gr η διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Πιερρή, που είναι από την αρχή στο πλευρό του μαθητή, μας είπε: «Με βάση την νομοθεσία δεν προβλέπεται παράλληλη στήριξη για ενήλικες. Το θέμα όμως είναι ηθικό. Από την δική μας την πλευρά θα κάνουμε ενέργειες. Από εμάς υπάρχει στήριξη και θα υπάρξει στήριξη, θα δώσουμε συνέχεια. Είναι, όμως θέμα Υπουργείου για να υπάρξει η δυνατότητα, έστω και αν είναι ενήλικας, να του δοθεί παράλληλη στήριξη. Θα κάνουμε και νέο έγγραφο για να μπορέσει αυτό το θέμα να λυθεί, αλλά αυτό θα συμβεί μόνο με νέα νομοθετική ρύθμιση».

Αρδευτικό Αμφιλοχίας – Βάλτου: Βγήκε ο διαγωνισμός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ