ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: “Αρνείται να σιτιστεί” η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι λέει για το tablet της Τζωρτζίνας

Πάτρα: “Αρνείται να σιτιστεί” η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι λέει για το tablet της Τζωρτζίνας

Πάτρα: “Αρνείται να σιτιστεί” η Ρούλα Πισπιρίγκου – Τι λέει για το tablet της Τζωρτζίνας

“Αρνείται να σιτιστεί” η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενη για τη δολοφονία της μεγαλύτερης κόρης της Τζωρτζίνας.

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις γύρω από τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ η μητέρα της βρίσκεται στη φυλακή – κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία της, από πρόθεση. Όπως έγινε γνωστό από τους δικηγόρους της, η Ρούλα Πισπιρίγκου αρνείται να σιτιστεί και εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι βρίσκεται «αδίκως» στη φυλακή.

Απαντήσεις σε ερωτήματα για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα αλλά και νέα στοιχεία ενδεχομένως να έρθουν σύντομα, καθώς αναμένεται να φτάσει στα χέρια των Αρχών το tablet της Τζωρτζίνας, το οποίο ετάφη μαζί της με πρωτοβουλία της κατηγορουμένης.

Ειδικότερα, η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε την πρώτη επίσκεψη στη φυλακή από τους δικηγόρους τους και την οικογένειά της. Αποχωρώντας από τις φυλακές, ο δικηγόρος της Όθωνας Παπαδόπουλος δήλωσε πως η κατηγορούμενη «αρνείται να σιτιστεί» και συνεχίζει να δηλώνει αθώα.

«Αναφερθήκαμε και πάλι στη συγκεκριμένη δικογραφία τη 9χρονη και για τον λόγο που βρίσκεται η ίδια στη φυλακή, αναλύουμε τα δεδομένα, συγκεντρώνουμε εκθέσεις ειδικών και η προσπάθειά μας αποβλέπει στην επιβεβαίωση των ισχυρισμών της κατηγορούμενης» δήλωσε σχετικά με το τι συζητήθηκε.

Σχετικά με την εκταφή για να πάρουν οι Αρχές το tablet της κόρης της, ο ίδιος απάντησε πως «δεν υπάρχει σχόλιο, θα αναφερθούμε όταν υπάρξουν στοιχεία. Θεωρεί ότι γίνεται άδικα και ότι θα δημιουργήσει υπερασπιστικούς ισχυρισμούς αντί για επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος της».

Σε άλλο σημείο, ο δικηγόρος της 33χρονης υπογράμμισε πως «προσπαθούμε να αποδείξουμε αυτά για τα οποία φωνάζει από την πρώτη στιγμή».

«Η αγωνία της είναι ότι βρίσκεται στη φυλακή και θεωρεί ότι βρίσκεται αδίκως εκεί, ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την προσωρινή της κράτηση (…). Σήμερα, θα μπορούσα να πω ότι είναι σχετικά ψύχραιμη. Πιστεύει στην αθωότητά της» πρόσθεσε από πλευράς του ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Ζάρδας.

«Κλειδί» το tablet της 9χρονης

Εντολή να ανοιχτεί ο τάφος της 9χρονης Τζωρτζίνας και να αφαιρεθεί το tablet του παιδιού, ώστε να αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας, έδωσε σήμερα η 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, μετά τη χθεσινή κατάθεση του πατέρα Μάνου Δασκαλάκη ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε ζητήσει να θαφτεί η ηλεκτρονική συσκευή μαζί με το μικρό παιδί.

Όπως αναμένεται, η ανάσυρση από τον τάφο του παιδιού θα γίνει άμεσα και στη συνέχεια, το tablet θα παραδοθεί για έλεγχο στις αρμόδιες Αρχές και συγκεκριμένα στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ασφάλειας. Στόχος να ερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν μέσα σε αυτό υπάρχουν στοιχεία κρίσιμα για την εξέλιξη της έρευνας.

Η «βόμβα» για συλλήψεις

Με όλα τα παραπάνω να βρίσκονται σε εξέλιξη, ο επίτιμος πρόεδρος Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε στο evima.gr, για περισσότερες συλλήψεις.

«Οι εξελίξεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο το επόμενο διάστημα θα είναι καταιγιστικές δεν έχουμε δει ακόμα τίποτα… Έρχονται και άλλες συλλήψεις και δεν θα είναι μόνο τρεις… Η συγκεκριμένη υπόθεση θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό ακόμα. Θα ψαχτούν και οι θάνατοι των άλλων δύο κοριτσιών, της Ίριδας και της Μαλένας. Θα πρέπει να δούμε αν η κατηγορούμενη μητέρα έδρασε μόνη της ή είχε συνεργούς», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ethnos.gr

Μακρυνεία: Στις φλόγες παραδόθηκε σπίτι στο Άνω Κεράσοβο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr