ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Ψυχολογική υποστήριξη στους συμμαθητές της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ψυχολογική υποστήριξη στους συμμαθητές της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Ψυχολογική υποστήριξη στους συμμαθητές της Τζωρτζίνας

Υποστήριξη από ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό θα λάβουν από σήμερα οι συμμαθητές της 9χρονης Τζωρτζίνας για το θάνατο της οποίας κατηγορείται η ίδια της η μητέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μετά τα τελευταία γεγονότα σχετικά με το θάνατο του μικρού κοριτσιού και τη σύλληψη της μητέρας του, Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της το σχολείο θεώρησε ότι έπρεπε να παρέμβει προκειμένου να υποστηριχθούν τα παιδιά στα οποία έχει δημιουργηθεί μία τεράστια ανασφάλεια και βεβαίως δεκάδες ερωτηματικά.

Η έντονη κινητικότητα αλλά και η ύπαρξη καναλιών έξω από το σχολείο, αλλά και τα όσα ακούνε να διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες έφερε αναστάτωση στους μαθητές οι οποίοι έχουν σαστίσει με  όσα συμβαίνουν.  Αυτό οδήγησε στην αναγκαιότητα να ληφθεί μέριμνα.

Σήμερα στο σχολείο μπαίνουν κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος προκειμένου να στηρίξουν τα μουδιασμένα παιδιά της τάξης της στο 26ο Δημοτικό της Πάτρας Μέσα από την παρέμβαση των ειδικών, το σχολείο στοχεύει στο να δοθούν λύσεις ενώ σημαντική είναι και η κινητοποίηση των υποστηρικτικών φορέων που συνεργάζονται. Ζητούμενο λοιπόν του σχολείου είναι να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας αλλά και να λύσει απορίες γονέων.

Οι παρεμβάσεις από κοινωνικό λειτουργό και ψυχολόγο θα γίνουν από σήμερα και όλες τις επόμενες μέρες τόσο σε παιδιά όσο και σε γονείς.

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σχολείο δεν υπάρχουν αυτές οι ειδικότητες σε καθημερινή βάση ενώ η παρουσία τους σε αυτή τι φάση είναι ιδιαίτερα σημαντική.

Σε ειδικό κελί η Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό – Μόνη της στο προαύλιο για να μη δεχθεί επίθεση (video)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr