ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Η πρόληψη νικά τον καρκίνο το κύριο μήνυμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης

Πάτρα: Η πρόληψη νικά τον καρκίνο το κύριο μήνυμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης

Πάτρα: Η πρόληψη νικά τον καρκίνο το κύριο μήνυμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο άρχισε το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση του γενικού πληθυσμού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας θα συζητηθούν οι εξελίξεις γύρω από τον καρκίνο καθώς και όλα τα θέματα που αφορούν την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση των πιο συχνών μορφών του, μέσα από οργανωμένα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για όλους, να παρακολουθήσουν τον διάλογο μεταξύ εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, γιατρών, ερευνητών, εθελοντών / φροντιστών ασθενών και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, στο πλαίσιο ενός ταχέως μεταβαλλόμενου τοπίου φροντίδας του καρκίνου σε όλη την Ελλάδα.

Επιπρόσθετα οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα, μέσω πολλών δραστηριοτήτων, της τέχνης και με τη βοήθεια εποπτικών μέσων να συλλέξουν πληροφορίες από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών φροντίδας του καρκίνου.

Γιατί να παραβρεθείτε

Το πρόγραμμα της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο προσφέρει δράσεις προσανατολισμένες στους νέους. Το μέγεθος του κοινού αλλάζει και αυξάνεται σε μια συλλογική προσπάθεια που στόχο έχει να μετατραπεί σε ετήσιο θεσμό. Για τον λόγο αυτό τίποτα δεν μένει στάσιμο! Η “εβδομάδα” μετακινείται και φτάνει στα spot της νεολαίας, σε πολυσύχναστους πεζόδρομους και σε σημεία της πόλης που έχουμε συνηθίσει πολιτιστικά δρώμενα και όχι μόνο!

Χθες Σάββατο στον αίθριο χώρο του βιβλιοπωλείου «Πολύεδρο»  πραγματοποιήθηκε διαδραστική συζήτηση με συμμετοχή πλήθους ομιλητών. Σημειώνεται ότι το Πολύεδρο θα αποτελέσει δε το κεντρικό σημείο ενημερωτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή των κυρίων Θανάση Τριαρίδη, ΡένουΧαραλαμπίδη και Ηλία Βαβάτσικα.

Ο αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας Χαράλαμπος Μπονάνος, σε ανάρτησή του στο Facebook (απ’ όπου και το φωτογραφικό υλικό της εκδήλωσης) τονίζει τη σημασία που έχει στην μάχη με τον καρκίνο ο προσυμπτωματικός έλεγχος και γενικά η πρόληψη, σημειώνοντας ότι η “περιφερειακή αρχή στέκεται σύμμαχος και στηρίζει την πρωτοβουλία αυτή με κοινωνικό πρόσημο”.

Εξάλλου, για την Κυριακή στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και στο κτήριο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όπως και σε άλλα κεντρικά κτήρια, είχε προγραμματιστεί  φωτισμός και προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για πρόληψη των βασικών τύπων καρκίνου.

Τι άλλο θα γίνει και που

·         Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α’, Πεζόδρομος Ρήγα Φεραίου – Δωρεάν Ψηλάφηση Μαστού, Δια ζώσης ενημέρωση, Προβολή μηνυμάτων ευαισθητοποίησης για την πρόληψη του καρκίνου.

·         Σκάλες Γεροκωστοπούλου – Διαδραστική καλλιτεχνική εκδήλωση που απευθύνεται σε νέους με στόχο την ευαισθητοποίηση μέσω ενός πιο οικείου σε αυτούς, τρόπου.

·         Δράση ευαισθητοποίησης σε  Σχολικές Μονάδες της περιοχής

·         Εκστρατεία ενημέρωσης και καμπάνια στα social media, MME & μέσω της υπαίθριας διαφήμισης.

Την «Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης για τον καρκίνο» διοργανώνει η Ογκολογική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” υπό την Αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ) και του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την 6η ΥΠΕ, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, τις “Γυναίκες στην Ογκολογία” (w4o) Eλλάδος και τους συλλόγους ασθενών: Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού “ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ” Ν. Αχαΐας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία  Παράρτημα Πάτρας και το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα”.

Ολόκληρο το πρόγραμμα: 

Πάλαιρος : Εγκρίθηκε η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το ξενοδοχείο 6 αστέρων στη θέση “Βαρκό”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ