Πάτρα: Ποδήλατα εν Δράσει στο City In Action!

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών συνδιοργανώνει τον «2ο Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας για όλους»

DSC_4306

Ο Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών συνδιοργανώνει τον «2ο Ανοικτό Ποδηλατικό Γύρο Πάτρας για όλους», το Σάββατο 13 Μάϊου και ώρα 18.00, συμμετέχοντας στη διοργάνωση City In Action ΜΑΙΟΣ 2023 που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, και με την υποστήριξη ομάδων και συλλογικοτήτων της πόλης.

Η έναρξη του ποδηλατικού γύρου θα πραγματοποιηθεί με αφετηρία το parking του ΝΟΠ με έξοδο εκκίνησης από την οδό Ιεροθέου. Η νέα διαδρομή θα έχει κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης από τους δρόμους Ακτή ∆υµαίων (ΝΟΠ), Τριών Ναυάρχων, Αγίου Ανδρέου, Φαβιέρου, Κωνσταντινοπόλεως, Μαιζώνος και τερματισμό την Πλατεία Γεωργίου.

Ποδηλάτες κάθε ηλικίας θα διασχίσουν την πόλη και θα καταλήξουν στην κεντρική πλατεία, όπου η δράση θα ολοκληρωθεί με µια µεγάλη δωρεάν συναυλία, ανοικτή για το κοινό, με τον αγαπημένο καλλιτέχνη της νεολαίας, τον STAN Αντιπαριώτη.

Στον γύρο, εκτός από τους ποδηλάτες, θα µπορούν επίσης να πάρουν µέρος και πολίτες µε rollers, skates ή πατίνια και οτιδήποτε µας µετακινεί οικολογικά.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στην σελίδα της διοργάνωσης, αλλά και την βδομάδα που προηγείται από το περίπτερο της Πλατείας Γεωργίου, από όπου θα διανεμηθούν και οι διαπιστεύσεις συμμετοχής. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εξασφαλίσουν δωρεάν το αθλητικό μπλουζάκι της διοργάνωσης, εφόσον φροντίσουν η εγγραφή τους να είναι έγκαιρη (τουλάχιστον 3 μέρες πριν τον αγώνα).

 

Ο «Ανοικτός Ποδηλατικός Γύρος της Πάτρας» αποτελεί την κεντρική εκδήλωση της τριήμερης διοργάνωσης που είναι αφιερωμένη στη φιλοσοφία «με ποδήλατο στην πόλη» και περιλαμβάνει πολλές παράλληλες δράσεις καθημερινά στην Πλατεία Γεωργίου από αθλητικά σωματεία ποδηλατών, ακροβάτες, ομάδες επιδείξεων, happenings, ζογκλερ, events για παιδιά και djs,

Κατά την διάρκεια του 3ημέρου θα τοποθετηθεί στην Πλατεία Γεωργίου «Πρωτότυπη Πίστα Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτη» αφιερωμένη στους 17 στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης του Ο.Η.Ε., για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, στην όποια το κοινό συμμετέχει δωρεάν. Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την ομάδα συντονισμού του προγράμματος «HERO 2030 bike festivals» του οποίου οι δράσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα και γίνονται με την υποστήριξη του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών, της μεγαλύτερης ποδηλατικής κοινότητας «εν κινήσει» και την οργανωτική μέριμνα της «enzyme».

Οι δράσεις του Προγράμματος City in Action 2023 έχουν στόχο τις ενέργειες ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή των ενδιαφερομένων έχουν αναρτηθεί στη σελίδα της διοργάνωσης www.cityinaction.gr

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: τηλ.: (+30) 2610229115., e-mail: cityinactiogr@gmail.com