ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα – πλαστές συνταγογραφήσεις: Eργαζόμενος στα Σώματα Ασφαλείας βρέθηκε με συνταγή ναρκωτικών!

Πάτρα – πλαστές συνταγογραφήσεις: Eργαζόμενος στα Σώματα Ασφαλείας βρέθηκε με συνταγή ναρκωτικών!

Πάτρα – πλαστές συνταγογραφήσεις: Eργαζόμενος στα Σώματα Ασφαλείας βρέθηκε με συνταγή ναρκωτικών!

Σε τεράστιο σοκ βρέθηκε ένας 34χρονος Πατρινός, εργαζόμενος σε Σώμα Ασφαλείας καθώς αποκαλύφθηκε ότι έπεσε θύμα του γιατρού που συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες σε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων πολιτών.

Όταν πήγε να ανανεώσει τα χαρτιά του και να συνεχίσει να βρίσκεται στην εργασιακή του θέση ενημερώθηκε ότι του είχαν συνταγογραφηθεί ναρκωτικές ουσίες και μάλιστα οι συνταγές είχαν εκτελεστεί.  Έχοντας χάσει τη «γη κάτω από τα πόδια του» απευθύνθηκε σε δικηγόρο.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr o δικηγόρος του 34χρονου, Νίκος Γεωργίου, «πρόκειται για μία υπόθεση που ουσιαστικά έχει ξεκινήσει από το 2020. Στο πλαίσιο ενός διαγωνισμού για την ανανέωση της εργασίας του στον δημόσιο τομέα, ο εντολέας μου υπέβαλε τα χαρτιά του. Όταν εξετάστηκε από ψυχίατρο, όπως απαιτείται για να ελεγχθεί η ψυχική του αρτιότητα, ο γιατρός είδε ότι στον φάκελο υγείας του υπήρχαν συνταγές που είχαν μάλιστα εκτελεστεί.

Ο άνθρωπος έπεσε από τα σύννεφα, σοκαρίστηκε. Διακυβευόταν η θέση εργασίας του. Εργαζόταν κανονικά και απλώς είχε υποβάλει τα απαραίτητά δικαιολογητικά για να συνεχίσει».

Όπως εξηγεί ο κ. Γεωργίου, «ο εντολέας μου δεν είχε καμία σχέση με τον συγκεκριμένο γιατρό και δεν τον είχε συναντήσει ή επισκεφθεί ποτέ.  Δεν υπήρχε καμία επαφή. Έμαθε ποιος είναι από τη στιγμή που κινήσαμε διαδικασίες προκειμένου να μάθουμε ποιος έχει προχωρήσει σε αυτή την παράνομη πράξη.  Έχει σημασία να σκεφτούμε τι σημαίνει ένας άνθρωπος που εργάζεται για να επιβιώσει να  κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του με αυτόν τον τρόπο. Κάναμε άμεσα όλες τις ενέργειες που έπρεπε και κάναμε ό,τι έπρεπε για να διασφαλίσουμε προσωρινά την προσωπικότητα του.

Απευθυνθήκαμε στα πολιτικά δικαστήρια, στις εισαγγελικές αρχές αλλά και στον αρμόδιο ιατρικό σύλλογο για να λάβει και αυτός τα μέτρα του απέναντι σε αυτή την παράνομη πράξη. Οποιαδήποτε απόφαση εκδοθεί  θα υπάρχει πάντα μία κηλίδα για τους ανθρώπους που έπεσα θύματα του συγκεκριμένου γιατρού. Η δικαιοσύνη είναι αρμόδια να αποκαλύψει πώς έφταναν τα ΑΜΚΑ στα χέρια του γιατρού και τι γινόταν από εκεί και πέρα. Της έχουμε εμπιστοσύνη ενώ αυτό που θέλουμε είναι να δικαιωθεί ο εντολέας σε ηθικό επίπεδο. Ήταν τεράστιο το σοκ και η ταλαιπωρία που υφίσταται.

Οι συνταγές δεν έχουν διαγραφεί ακόμα καθώς χρειάζεται  αποφάσεις πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων για να γίνει αυτό. Αρχικά κάναμε όλες τις ενέργειες και σε συνδυασμό με την καλή διάθεση της υπηρεσίας που αναγνώρισε  την ικανότητα και το ζήλο του εντολέα μου, συνέχισε να εργάζεται.

Εύα Καϊλή: «Ματαιοπονούν» – Πρώτη δήλωση μέσα από τις φυλακές

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ