Πάτρα: «Μπουρλότο» σε κατάστημα... με πετρέλαιο και λάδι! (εικόνες)

Επανάληψη του πρόσφατου παρελθόντος -με την εμπρηστική επίθεση σε καφέ εστιατόριο – επιχειρήθηκε στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στην Πάτρα.

Πάτρα εμπρησμός κατάστημα

Επανάληψη του πρόσφατου παρελθόντος -με την εμπρηστική επίθεση στο καφέ εστιατόριο «Abbey» – φαίνεται πως επιχειρήθηκε χθες τα ξημερώματα στην Πλατεία Υψηλών Αλωνιών, στην Πάτρα, οπότε και εκδηλώθηκε φωτιά στον εξωτερικό χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτή τη φορά στόχος έγινε το εστιατόριο «Τulum», που στεγάζεται στο νεοκλασικό ακίνητο της πρώην «Αλάμπρα». Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει πως η φωτιά που ξέσπασε στις 5.05π.μ. ανήμερα της Τσικνοπέμπτης πυροδοτήθηκε με χρήση εύφλεκτου υλικού. Στο σημείο βρέθηκε μπουκάλι χωρητικότητας 4 λίτρων, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», εντοπίστηκαν υπολείμματα πρόσμιξης πετρελαίου με λάδι.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρής έκτασης ζημιές στην πρόσοψη του καταστήματος και σε τραπεζοκαθίσματα. Επιχείρησαν 5 άνδρες με 2 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πατρών, αποσοβώντας τον κίνδυνο επέκτασής της, δεδομένου πως σε μικρή απόσταση από την εστία υπήρχε σόμπα υγραερίου.

Την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Πατρών, με αστυνομικούς να «σαρώνουν» την περιοχή προς αναζήτηση βιντεοληπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων και κτιρίων. Προς ανάλυση βρίσκεται, κατά πληροφορίες, το υλικό της κάμερας που διαθέτει στο εσωτερικό η επιχείρηση. Εκείνο που διερευνάται αρχικά είναι, εάν πρόκειται για άτομο που έδρασε μόνο του ή είχε συνεργό.

Παρά το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς φέρεται να είπε πως δεν είχε δεχθεί απειλές η κάποια «ενόχληση», οι έρευνες κινούνται προς την κατεύθυνση η επίθεση να είχε τον χαρακτήρα του προειδοποιητικού μηνύματος. Μήνυμα ενδεχομένως προερχόμενο από άτομα που δραστηριοποιούνται στη «νύχτα» και πωλούν προστασία.

Δεν αποκλείεται, όπως ανέφεραν πηγές στην «Π», δεδομένου πως πρόκειται για νέα επιχείρηση στην περιοχή, κάποιοι να ήθελαν με αυτό τον τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το εστιατόριο, πάντως, κατά δήλωση της ιδιοκτησίας συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του.

Δύο «χτυπήματα» σ’ ένα χρόνο

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που καταγράφεται σε διάστημα ενός χρόνου στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, καθώς τον Ιανούαριο του 2022 από φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το «Αbbey». Τότε, οι έρευνες είχαν «δείξει» ως δράστες τρία άτομα, τα οποία ωστόσο δεν ταυτοποιήθηκαν ποτέ. Επί του παρόντος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν διαφαίνεται σύνδεση των δύο υποθέσεων.

To «Abbey», παραδομένο στις φλόγες το 2022

Ρούλα Πισπιρίγκου: Έφτασε στο δικαστήριο – Συνεχίζεται η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη