ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου κατάπιε βίδες και ξυραφάκια!

Πάτρα: Κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου κατάπιε βίδες και ξυραφάκια!

Πάτρα: Κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου κατάπιε βίδες και ξυραφάκια!

Αναγκαία κρίθηκε η κατεπείγουσα μεταφορά έγκλειστου των φυλακών Αγίου Στεφάνου σε νοσηλευτικό ίδρυμα καθώς όπως αναφέρει η εφημερίδα Πελοπόννησος, χθες το απόγευμα κατάπιε βίδες και ξυραφάκια(!).

Λόγω της επικινδυνότητας και της κρισιμότητας του περιστατικού, όπως πληροφορείται η εφημερίδα, πραγματοποιήθηκε μικτή μεταγωγή με τη συμμετοχή 3 εξωτερικών φρουρών και αστυνομικών της ΟΠΚΕ και του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των υπαλλήλων της υπηρεσίας εξωτερικής φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης, που έχει προκηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία, αντιδρώντας στην απόφαση της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής για την απεμπλοκή των αστυνομικών από τις έκτακτες μεταγωγές.

Οι συνολικά 9 συλλήψεις εξωτερικών φρουρών, από αστυνομικούς, έπειτα από μήνυση του διευθυντή των φυλακών για παράβαση καθήκοντος, λόγω άρνησης εκτέλεσης μεταφοράς δυο έκτακτων περιστατικών την Τρίτη, προκάλεσαν αντιδράσεις.

ΑΔΕΔΥ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της κατήγγειλε ως «απαράδεκτη και βαθιά αντιδημοκρατική» την αντιμετώπιση των εξωτερικών φρουρών, καταδικάζοντας παράλληλα ενέργειες «που αμφισβητούν ευθέως το δικαίωμά στην απεργία και στόχο έχουν την καταστολή και την τρομοκράτηση των εργαζομένων και καλεί τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να πάρει θέση. Ταυτόχρονα απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα οι διώξεις κατά των εργαζομένων που συμμετείχαν σε μια, πέρα για πέρα, νόμιμη απεργία».

ΣΚΑΝΔΑΜΗΣ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης δήλωσε ότι «το υπ. Προστασίας του Πολίτη, με τις συλλήψεις των απεργών εξωτερικών φρουρών της Πάτρας γράφει την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του σωφρονιστικού συστήματος».

Γ.Γ. ΑΝΤΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνει ότι «δεν αποφάσισε τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων μεταγωγής κρατουμένων από την αστυνομία στους εξωτερικούς φρουρούς, αλλά ενημέρωσε για τις προβλέψεις του Νόμου 2721 του 1999. Κατά παρέκκλιση του νόμου, στα Καταστήματα Κράτησης Πατρών και Θεσσαλονίκης οι μεταγωγές γίνονταν από αστυνομικές δυνάμεις κι όχι από εξωτερικούς φρουρούς, όπως ισχύει σε όλα τα υπόλοιπα Καταστήματα Κράτησης» και πως έχει προβλεφθεί η πρόσληψη 5 εξωτερικών φρουρών έως το τέλος του έτους, επομένως «είναι αβάσιμος ο ισχυρισμός περί υποστελεχωμένης υπηρεσίας».

Την ίδια ώρα, στάση αναμονής τηρεί το υπουργείο σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», μετά την απόρριψη από το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, του αιτήματος προσωρινής αναστολής της διαταγής που είχαν καταθέσει οι εξωτερικοί φρουροί. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Πηγή: pelop.gr

Έρχεται ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη – Τα δεδομένα για την Ελλάδα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr