ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Κορυφαίοι ομιλητές και σημαντικό περιεχόμενο στο 10ο Regional Growth Conference (9-11 Ιουνίου)

Πάτρα: Κορυφαίοι ομιλητές και σημαντικό περιεχόμενο στο 10ο Regional Growth Conference (9-11 Ιουνίου)

Πάτρα: Κορυφαίοι ομιλητές και σημαντικό περιεχόμενο στο 10ο Regional Growth Conference (9-11 Ιουνίου)

Με περισσότερους από 300 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις συνεδρίες του, με την παρουσία 21 υπουργών και υφυπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης, κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων καθώς και φορέων και thinktanks πανελλήνιας και διεθνούς ακτινοβολία ς(Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Πανεπιστήμια Πατρών και Πελοποννήσου, ΕΛΙΑΜΕΠ, διαΝΕΟσις, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, Konrad Adenauer Stiftung κ.α.), αλλά και με 4 νέες μελέτες που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά κατά το διάστημα του Συνεδρίου, το 10ο RGC είναι έτοιμο να υποδεχθεί ομιλητές και συμμετέχοντες το τριήμερο 9-11 Ιουνίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Διοργανωτής και φέτος είναι ο δημοσιογραφικός οργανισμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος».

Το φετινό Regional Growth Conference, διοργανώνεται σε μια κομβική συγκυρία στην οποία συντελούνται, ομολογουμένως, κοσμοϊστορικές αλλαγές στον πλανήτη, αλλά και σε μια περίοδο, ταυτόχρονα, όπου η Ελλάδα διαθέτει τα περισσότερα χρηματοδοτικά εργαλεία από ποτέ για να στηρίξει την ανάπτυξή της. Μέσα από το πρωτογενές περιεχόμενό του και τις ομιλίες και τα workshops που περιλαμβάνει, συμμετέχει δυναμικά όχι μόνο ως πλατφόρμα διαλόγου αλλά και ως βάση για τη χάραξη πολιτικών που θα ενισχύσουν την περιφερειακή ανάπτυξη.

Ανάμεσα στους σημαντικούς ομιλητές του τριημέρου είναι η Ευρωπαία Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα, η οποία θα σκιαγραφήσει τις ανακατατάξεις της «επόμενης ημέρας» μετά τις γεωπολιτικές εξελίξεις που βιώνουμε, αλλά κι εκείνη του πρέσβη της Σουηδίας, Γιόχαν Μπόργκσταμ, καθώς επίσης και κορυφαίων στελεχών της Commission, της Παγκόσμιας Τράπεζας, επενδυτικών τραπεζών κ.α.

Θα συμμετέχουν επίσης περισσότεροι από 60 βουλευτές και Ευρωβουλευτές από 8 χώρες της Μεσογείου. Σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης, το «παρών» στην Πάτρα θα δώσουν 8 Περιφερειάρχες, περισσότεροι από 70 δήμαρχοι και δεκάδες στελέχη ΟΤΑ.

Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Ακαδημαϊκή κοινότητα, επιχειρήσεις, αλλά και ενεργοί πολίτες θα συναντηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και θα αναδείξουν τα οράματα και τις στοχεύσεις τους για τα επόμενα χρόνια σχετικά με την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εργασίες του Συνεδρίου δηλώνοντας συμμετοχή ΕΔΩ είτε μέσω streamingμέσα από το site του RGC.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2022: Βατά τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική – Υποψήφιοι από το Αγρίνιο μιλούν στο sinidisi.gr

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ