ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα- Κορωνοϊός: Μαθητής περιμένει δικαστική απόφαση για το αν πέρασε την τάξη- Αρνητές οι γονείς του

Πάτρα- Κορωνοϊός: Μαθητής περιμένει δικαστική απόφαση για το αν πέρασε την τάξη- Αρνητές οι γονείς του

Πάτρα- Κορωνοϊός: Μαθητής περιμένει δικαστική απόφαση για το αν πέρασε την τάξη- Αρνητές οι γονείς του

Την απόφαση δικαστηρίου περιμένει σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr μαθητής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας προκειμένου να προαχθεί ή όχι στην επόμενη τάξη. Πρόκειται για μία ιστορία που έχει ξεκινήσει από πέρσι. 

Ο μαθητής απορρίφθηκε λόγω πολλών απουσιών που έκανε καθώς δεν ακολουθούσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα και έτσι ήταν αδύνατον να μπει στη σχολική αίθουσα.

Όπως εξηγεί ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιάς Εκπαίδευσης, Ανδρέας Ζέρβας, «στην περιοχή της Αχαΐας είναι ελάχιστοι οι γονείς που είναι αρνητές του κορωνοϊού και που δεν ακολουθούν τα μέτρα  και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αρνούνται να κάνουν self test τα παιδιά τους για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους μέσα στο σχολείο.

Υπάρχει  μία περσινή περίπτωση μαθητή που μας βασανίζει ακόμη. Υπάρχει μαθητής που απορρίφθηκε πέρσι λόγω των απουσιών που έκανε μέσα σε αυτό το πλαίσιο. Η υπόθεση είναι στα δικαστήρια. Μέσα στον Οκτώβριο θα έχει λήξει και θα ξέρουμε τι θα γίνει.

Έχω διαμηνύσει σε διευθυντές και εκπαιδευτικούς που κάνουν άριστα τη δουλειά τους ότι η διεύθυνση και το υπουργείο είναι στο πλάι τους. Θα παρέχουμε και νομική κάλυψη γιατί πάντα μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που να κάνουν μηνύσεις σε διευθυντές ή εκπαιδευτικούς που κάνουν τη δουλειά τους. Ελέγχουν αυτά που πρέπει να ελέγξουν» .

«Υπάρχουν κρούσματα, ο αριθμός τους όμως είναι ελέγξιμος και διαφοροποιείται από μέρα σε μέρα. Τα κρούσματα τα γνωρίζουμε γιατί υπάρχουν τα self tests. Άρα όλη αυτή η διαδικασία όπως στήθηκε ωφελεί την ατομική υγεία καθώς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι είναι κρούσματα. Προστατεύουν το περιβάλλον τους και τη δημόσια υγεία» επισημαίνει ο κ. Ζέρβας.

H ανάρτηση του καθηγητή Μοριακής Βιολογίας για τους εμβολιασμούς των φοιτητών και τον αμφίσημο υπαινιγμό που έγινε viral

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr