ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΑχαϊαςΠάτρα: Με κορονοϊό βρέφος 9 ημερών – Αρνητικοί οι 2 γιατροί και η μαία

Πάτρα: Με κορονοϊό βρέφος 9 ημερών – Αρνητικοί οι 2 γιατροί και η μαία

Πάτρα: Με κορονοϊό βρέφος 9 ημερών – Αρνητικοί οι 2 γιατροί και η μαία

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύεται με κορονοϊό ένα βρέφος μόλις 9 ημερών.

Όπως μεταφέρει στο tempo24 η πρόεδρος του Συλλόγου Μαιών Πάτρας Μαρία Κιούρτη (φωτο κατω), η μητέρα γέννησε με φυσιολογικό τοκετό, όμως εκτός του ότι δεν υπήρχε χρόνος, δεν περιελάμβανε το πρωτόκκολο του νοσοκομείου τεστ για τον κορονοϊό στην έγκυο. “Όμως, δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα στα ζωτικά της όργανα, που θα μπορούσε να παραπέμψει σε κορονοϊό”, συμπληρώνει η κ. Κιούρτη. Εικάζεται, ότι στη μητέρα μεταδόθηκε από τα μικρά παιδιά της οικογένειας τα οποία νοσούν, αλλά είναι ασυμπτωματικά, έχουν ήδη μπει σε καραντίνα. Σύμφωνα με την κ. Κιούρτη, οι δύο γιατροί και η νοσηλεύετρια που διαχειρίστηκαν το περιστατικό, βγήκαν αρνητικοί. “Που σημαίνει, ότι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, παρά το πρωτόκολλο“, εξηγεί η πρόεδρος των Μαιών, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος ζητά τη διεύρυνση του πρωτοκόλλου, ώστε να καλύπτονται οι έγκυες αλλά και όλοι όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, από τη Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, το μωράκι όπως και η μητέρα νοσηλεύονται σε καλή κατάσταση.

Η μεταφορά από τη Ζάκυνθο

Σύμφωνα με την κ. Κιούρτη, το μωράκι εμφάνισε δέκατα και εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για ουρολοίμωξη. “Το τεστ για τον κορονοϊό έγινε στο πλαίσιο της μεταφοράς του στο νοσοκομείο της Πάτρας”.  Μαζί του βρίσκεται και η μητέρα του η οποία είναι επίσης θετική στον κορονοϊό.

Ο πατέρας και τα άλλα 2 παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους σε χωριό της Ζακύνθου, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Η μετάλλαξη του ιού “χτυπά” τις έγκυες 

Τα τελευταία νέα από την Αγγλία δεν είναι καλά. Όπως εξηγεί η κ. Κιούρτη, “φαίνεται ότι η μετάλλαξη “χτυπά” έγκυες κυρίως στο 2ο μήνα αλλά και λεχώνες. Αυτό είναι πολύ ανησυχητικό, γιατί τα στοιχεία τείνουν να μας υποδείξουν εκτός από τους ηλικιωμένους και άλλη μια ευάλωτη ομάδα, που όμως λόγω της κύησης δεν μπορεί να εμβολιαστεί. Αυτό μας προβληματίζει ιδιαίτερα γι αυτό ζητάμε μια μεγαλύτερη μέριμνα και προσοχή στο πως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αυτό που επίσης ζητάμε, είναι ένας ειδικός εξοπλισμός στις κλινικές ώστε να προστατεύονται και οι μητέρες αλλά και οι μαίες, αφού έχουμε να κάνουμε με πληθυσμιακή ομάδα που δεν μπορεί να εμβολιαστεί”, καταλήγει η κ. Κιούρτη, μιλώντας στο tempo24 με αφορμή το περιστατικό με το νεογέννητο.

Πηγή:tempo24.news

Θανάσης Παπαθανάσης : Η κολχικίνη ένα ασφαλές και φτηνό φάρμακο στη μάχη κατά του κορονοϊού

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr