ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Καταγγελία για σακούλες με οστά και σάβανα, δίπλα στα μνήματα νεκροταφείου

Πάτρα: Καταγγελία για σακούλες με οστά και σάβανα, δίπλα στα μνήματα νεκροταφείου

Πάτρα: Καταγγελία για σακούλες με οστά και σάβανα, δίπλα στα μνήματα νεκροταφείου

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκε σύμφωνα με καταγγελία ένας πολίτης της Πάτρας στο κοιμητήριο του Αγίου Μηνά στη Λεύκα.

Όπως κατήγγειλε στο thebest.gr ο κ.  Χρήστος Γιαχαλής, έχει παρατηρηθεί ότι μετά από την εκταφή οστών, αυτά παραμένουν για αρκετές ημέρες σε μαύρες σακούλες, οι οποίες μεταφέρονται από τον κόσμο, από μνήμα σε μνήμα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιαχαλής, ανέφερε, αποστέλλοντας και τη σχετική φωτογραφία: ‘Τον τελευταίο σχεδόν χρόνο μετά από εκταφή οστών, τα βάζουν σε σακούλες και αυτές μένουν εκεί για ημέρες. Η συγκεκριμένη σακούλα (φωτό) είναι εκτεθειμένη πάνω στο οικογενειακό μου μνήμα εδώ και δύο εβδομάδες. Παρακαλούμε, εμείς οι ιδιοκτήτες των μνημείων, μιας και καλούμαστε να πληρώνουμε ετήσια καθαριότητα του νεκροταφείου να την έχουμε και να μην μπερδευόμαστε με οστά που χρήζουν ειδικής μεταχείρισης”.

Το thebest.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων, Μιχαήλ Αναστασίου, γνωστοποιώντας του την καταγγελία και μετά από ενημέρωση που είχε από την αρμόδια υπηρεσία, ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Η περιπτώσεις είναι δυο. Καταρχήν όταν γίνεται εκταφή σε μαύρες σακούλες βάζουν τα σάβανα από τους νεκρούς και μετά τα παίρνουν οι εργαζόμενοι και τα πετούν στα σκουπίδια. Η άλλη περίπτωση, αφορά για παράδειγμα ότι αν έχουμε κηδεία, από νωρίς το πρωί γίνεται η εκταφή από τους εργαζόμενους και όταν υπάρχουν κόκκαλα γιατί είναι οικογενειακοί τάφοι τότε τα βγάζουν σε σακούλα, τα αφήνουν δίπλα και μόλις γίνεται η ταφή του εκλιπόντος βάζουν και τα κόκκαλα μέσα, αυτό μπορεί να διαρκέσει δυο με τρεις ώρες μέχρις ότου γίνει η κηδεία. Από ενημέρωση που είχα από την αρμόδια υπηρεσία, τα κόκκαλα δεν πάνε γύρω γύρω και είναι λογικό γιατί όταν έχεις οικογενειακό τάφο, τι θα κάνεις; Δεν μπορεί να μπει το φέρετρο πάνω από τα κόκκαλα».

Πάτρα καταγγελία σάβανα

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής: Εξαιρετική εμφάνιση μαθητών του Αγρινίου στον τελικό

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ