ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠάτρα: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που καταγγέλθηκε για βιασμό

Πάτρα: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που καταγγέλθηκε για βιασμό

Πάτρα: Ελεύθερος ο επιχειρηματίας που καταγγέλθηκε για βιασμό

Ελεύθερος αφέθηκε ο γνωστός συνταξιούχος επιχειρηματίας ο οποίος συνελήφθη μετά από καταγγελία για βιασμό που έκανε σε βάρος του η 60χρονη οικιακή βοηθός του. Ο 76χρονος οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αφέθηκε ελεύθερος. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος του Γιάννης Παπαναστασόπουλος, πρόκειται για σκευωρία σε βάρος του η οποία κατέρρευσε, με την καταγγέλουσα να παραδέχεται ότι τα όσα ισχυρίστηκε ήταν ψέματα.

Aναλυτικά όπως δηλώνει ο κ. Παπαναστασόπουλος:

“Η σκευωρία που κατασκευάστηκε σε βάρος του συνταξιούχου επιχειρηματία, σήμερα, κατέρρευσε πλήρως. Μετά την ιατροδικαστική έκθεση που δεν κατέδειξε ίχνος βιασμού σε βάρος της και την ανακριτική διαδικασία, η καταγγέλλουσα παραδέχθηκε κλαίγοντας και ζητώντας πολλές φορές συγγνώμη, ενώπιον της κ. Ανακρίτριας και της κ. Εισαγγελέως, ότι όσα ισχυρίστηκε σε βάρος του επιχειρηματία ήταν ψέματα, του ζητάει συγγνώμη και ότι ντρέπεται για όσα είπε περί δήθεν βιασμού της. Κατέθεσε ότι παρασύρθηκε από κάποιον γνωστό της που δεν θέλει να κατονομάσει, ο οποίος την έπεισε να καταγγείλει τον κατηγορούμενο για να ωφεληθεί οικονομικά. Έτσι, η διαδικασία της απολογίας έγινε εντελώς τυπική και ο άδικα κατηγορηθείς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους.

Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής καταδεικνύει ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία ως δεδομένη. Αλλά όπως εν προκειμένω, όταν οι αστυνομικές και ανακριτικές Αρχές επιτελούν ορθά το θεσμικό τους καθήκον, τότε και τα πραγματικά θύματα προστατεύουν, αλλά και τους καταγγελλόμενους, από αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες που εξυπηρετούν ύποπτες σκοπιμότητες.

Πηγή: thebest.gr

Νέο θανατηφόρο τροχαίο στην Πατρών – Πύργου: Νεκρός 27χρονος μοτοσικλετιστής (εικόνες – βίντεο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr