ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Εγκληματική ομάδα συνελήφθη για 30 συστηματικές απάτες

Πάτρα: Εγκληματική ομάδα συνελήφθη για 30 συστηματικές απάτες

Πάτρα: Εγκληματική ομάδα συνελήφθη για 30 συστηματικές απάτες

Διακριβώθηκε, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, η δράση εγκληματικής ομάδας, που ενέχεται στην συστηματική τέλεση απατών στην Ελληνική Επικράτεια.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ημεδαπών ανδρών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη απατών και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 30 τετελεσμένες απάτες, που διαπράχθηκαν από τον Σεπτέμβριο του έτους 2022 μέχρι και τον Ιανουάριο του έτους 2023, στην Ελληνική Επικράτεια.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενοι λειτουργούσαν μέσω ιστοσελίδων τέσσερα ηλεκτρονικά καταστήματα, διαθέτοντας προς πώληση επώνυμα προϊόντα, έναντι χαμηλού αντιτίμου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι αγοραστές εντόπιζαν κυρίως, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τις ιστοσελίδες και προέβαιναν σε παραγγελία των προϊόντων.

Κατά την παραλαβή των δεμάτων, οι παθόντες κατέβαλλαν το αντίστοιχο αντίτιμο για την αποπληρωμή των προϊόντων, ωστόσο διαπίστωναν ότι στο εσωτερικό των πακέτων, περιέχονταν αντικείμενα ευτελούς αξίας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης βρέθηκαν από τους αστυνομικούς και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των (615) ευρώ, (22) λίρες Αγγλίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των κατηγορούμενων θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

 

Πηγή: thebest.gr

Δυτική Ελλάδα: Λιμενικοί “μπλόκαραν” όχημα με παράνομους μετανάστες στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ