Πάτρα: «Έφυγε» η φιλάνθρωπη Πόπη Κωνσταντοπούλου, συνδημιουργός του Κωνσταντοπούλειoυ Ευγηρείου

Μαζί με την αδελφή της δημιούργησαν τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας στην αχαϊκή πρωτεύουσα

konstantopoulou-1

Εγκατέλειψε χθες Τρίτη 10/07/2024, τα εγκόσμια η μία από τις δύο αδελφές και σύγχρονες ευεργέτιδες της Πάτρας. Η καλοσυνάτη και γλυκιά αρχόντισσα Πόπη Κωνσταντοπούλου έφυγε ήσυχα από τη ζωή χθες το πρωί στην Κηφισιά, πλήρης ημερών.

Μαζί με την αδελφή της Αλίκη Περωτή-Κωνσταντοπούλου δημιούργησαν τον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας (σ.σ. λίγο έλειψε χθες να παραδοθεί στις φλόγες μετά από πυρκαγιά στην περιοχή), δαπανώντας για την κατασκευή του 655.000.000 δρχ. (δύο εκ. ευρώ).

Όσοι γνώριζαν τις δύο αξιαγάπητες αδελφές, ομνύουν στον αλτρουισμό και τη μοναδικότητα των φιλάνθρωπων αισθημάτων τους.

Η αξιαγάπητη Πόπη νοερά ήταν καθημερινά παρούσα στο ίδρυμα, παρακολουθώντας τη λειτουργία και τις δράσεις του δημιουργήματός της. Η ίδια, όπως και η αδελφή της Αλίκη, δεν αρκέστηκαν στα χρήματα που κατέβαλαν για την κατασκευή του «Κωνσταντοπουλείου», αλλά τροφοδοτούσαν κιόλας το ίδρυμα κάθε χρόνο με γενναίες δωρεές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εύρυθμη οικονομική λειτουργικότητά του.

Η εκλιπούσα, ακόμη και όταν είχε «πατήσει» τα 90 χρόνια της, μετέβαινε στην Πάτρα και πάντα στεκόταν με διακριτικότητα αρωγός των Διοικήσεων Παπαναγιώτου, Δούκα, Σινούρη, Τουλιάτου, Ανδρουλιδάκη. Μέσα στην απόλυτη απλότητά της γινόταν «ένα» με τους τρόφιμους του ιδρύματος στις γιορτές και σε διάφορες εκδηλώσεις και γι’ αυτό τη λάτρευαν.

Ολα αυτά μέχρι το 2018, οπότε άρχισαν οι δικαστικές διενέξεις στο «Κωνσταντοπούλειο», γεγονός που προκάλεσε την αποστασιοποίησή της από τα δρώμενα του ιδρύματος…

Η Πόπη Κωνσταντοπούλου ήταν κόρη του Θόδωρου και της Μαρούλας Κωνσταντοπούλου. Ο πολιτικός μηχανικός πατέρας της μεγαλούργησε επιχειρηματικά μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και, κληρονομώντας πλούτο, οι δύο αδελφές δώρισαν μεγάλο μέρος του για θεάρεστα έργα.

Η Πόπη ήταν περισσότερο ταυτισμένη με το «Κωνσταντοπούλειο» Ευγηρείο, ενώ η αδελφή της Αλίκη ήταν εκείνη που ανακαίνισε και ανακατασκεύασε το Νοσοκομείο «Αγία Ολγα» στη Νέα Ιωνία της Αθήνας.

Η εκλιπούσα ευτύχησε ν’ αποκτήσει τέσσερα παιδιά τον Νίκο, τη Μυρτώ, τη Λυδία και την Ιόλη, που έχουν «κληρονομήσει» τα φιλάνθρωπα αισθήματα της μητέρας τους και ακολουθούν πιστά τον δρόμο των ευεργεσιών και δωρεών.

Η κηδεία της αρχόντισσας θα γίνει αύριο Πέμπτη 11/07/2024, στο κοιμητήριο της Κηφισιάς.

Πηγή: pelop.gr