ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Η ΕΔΕ δείχνει «έναν ένοχο και απαλλάσσει διοικούντες του νοσοκομείου» για τον θάνατο του 49χρονου

Πάτρα: Η ΕΔΕ δείχνει «έναν ένοχο και απαλλάσσει διοικούντες του νοσοκομείου» για τον θάνατο του 49χρονου

Πάτρα: Η ΕΔΕ δείχνει «έναν ένοχο και απαλλάσσει διοικούντες του νοσοκομείου» για τον θάνατο του 49χρονου

Aν και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τον θάνατο του 49χρονου, Θεόδωρου Νεμουτιάνου, στον «Άγιο Ανδρέα» της Πάτρας, με απόλυτη μυστικότητα θα διαβιβαστεί στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας και στις εισαγγελικές αρχές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σύμφωνα με αυτό οι ευθύνες βαρύνουν μόνο ένα άτομο.

Η «Πελοπόννησος» επικοινώνησε με τον διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος είχε διατάξει την ΕΔΕ και είναι και ο παραλήπτης του πορίσματος. Ο κ. Καρβέλης δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενό του, αναφέροντας μάλιστα ότι θα το παραδώσει ο ίδιος στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και ακολούθως στις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι το πόρισμα υποδεικνύει ως ένοχο ένα πρόσωπο του νοσοκομείου. Κι αυτό φέρεται να είναι της νοσηλεύτριας που έτυχε να εφημερεύει το μοιραίο βράδυ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου.

Αυτό που της χρεώνεται είναι η ανάληψη της ευθύνης να διώξει τον ασθενή χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει τους γιατρούς που εφημέρευαν στις κλινικές του νοσοκομείου και πολύ περισσότερο να τους καλέσει να τον εξετάσουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από το κάδρο των ευθυνών εξαιρούνται οι διοικητικές αρχές και όσοι φέρουν την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών. Κι αυτό, παρ’ ότι αρκετοί απ’ όσους κλήθηκαν να καταθέσουν εστίασαν στα λάθη και τα κενά του συστήματος και κυρίως στη μη πρόβλεψη για εφημέρευση γιατρού στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Κάτι που συνεχίζει να συμβαίνει ακόμα και σήμερα παρά το γεγονός ότι οι πολίτες προσέρχονται κατά δεκάδες στα μη εφημερεύοντα νοσοκομεία.

Υπενθυμίζουμε, όπως είχε δηλώσει στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Μιχάλης Στελλάτος: «Το ‘’φωνάζω γιατρό να έρθει’’ δεν υπάρχει σε κανένα πρωτόκολλο. Ενα νοσοκομειακό τμήμα είναι σε θέση να υποδεχτεί ασθενή μόνο όταν υπάρχει γιατρός».

Σε κάθε περίπτωση είναι θέμα ωρών η ανακοίνωση του πορίσματος όπως και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν στην υπόθεση αυτή.

Σημειώνουμε ότι με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου μέχρι τώρα μόνο ένα άτομο τιμωρήθηκε και μάλιστα πριν βγει το πόρισμα. Κι αυτό είναι η εκπαιδευόμενη νοσηλεύτρια που ήταν παρούσα εκείνο το βράδυ στο ΤΕΠ του νοσοκομείου. Με απόφαση του αναπληρωτή διοικητή του «Αγίου Ανδρέα» τέθηκε εκτός νοσοκομείου. Η θιγόμενη, όπως έγραψε η «Π», κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της συγκεκριμένης απόφασης τα οποία συζητήθηκαν την περασμένη Δευτέρα και αναμένεται η απόφαση να εκδοθεί σήμερα ή αύριο.

Μεσολόγγι: Τραυματισμένα αρκετά είδη ορνιθοπανίδας στο Εθνικό Πάρκο – Δεν τα κατάφεραν όλα

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ