ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Δύναμη θέλησης κόντρα σε στερεότυπα από 28χρονο τυφλό που πήρε απολυτήριο Δημοτικού

Πάτρα: Δύναμη θέλησης κόντρα σε στερεότυπα από 28χρονο τυφλό που πήρε απολυτήριο Δημοτικού

Πάτρα: Δύναμη θέλησης κόντρα σε στερεότυπα από 28χρονο τυφλό που πήρε απολυτήριο Δημοτικού

Καταγωγή, ηλικία και αναπηρία δεν έκαμψαν τη δύναμη 28χρονου στην Πάτρα που κατάφερε να βγάλει το Δημοτικό σπάζοντας στερεότυπα που για πολλούς μοιάζουν ανυπέρβλητα.

O 28χρονος Μπάμπης Κούτρας, κατόρθωσε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, όπως αναφέρει το thebest.gr. καθώς πέτυχε να πάρει το απολυτήριό του από το 12ο Δημοτικό Σχολείο της Πάτρας, μετά από εξετάσεις που έδωσε.

Το γεγονός έκανε γνωστό η διευθύντρια του 12ου Δημοτικού Σχολείου Μαριάνα Μπαρτζάκλη με μια συγκινητική ανάρτηση στο προφίλ της γράφοντας:

Σήμερα ο Μπαμπης Κουτρας ήρθε να παραλάβει τον τίτλο σπουδών μετά την επιτυχία του στις απολυτήριες εξετάσεις! Ο Χαράλαμπος έσπασε τα στερεότυπα καταγωγής,τα στερεότυπα ηλικίας,τα στερεότυπα αναπηρίας (είναι τυφλός). Η θέλησή του και το γινάτι του θα είναι εφόδια να κατακτήσει ο.τι επιθυμεί. Φτάνουν αυτά; Όχι . Πρέπει να τον στηρίξει και το σύστημα…. Και εδώ το σύστημα δούλεψε καλά!

Θέλω να ευχαριστήσω την κυρία Γαλανοπούλου Κωνσταντίνα και την κυρία Μπασιούκα Demy Demy που του μαθαίνουν γραφή braille και που τον συνόδευσαν. Τη συνάδελφο Maria Krhtikou που τον εξέτασε γιατί ήξερε γραφή braille ,τον Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Σταυρογιαννόπουλο Αναστάσιο που συντόνισε και διασφάλισε την όλη διαδικασία. Γιατί όταν υπάρχει θέληση από όλους μας γίνονται τα όνειρα πραγματικότητα!

Αγρίνιο: Τιμάται από το ΚΚΕ η θυσία των 120 εκτελεσμένων

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr