ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Δίνει ζωή ο 22χρονος Δημήτρης που έχασε τη “μάχη” – Το πρόβλημα υγείας που αγνοούσε

Πάτρα: Δίνει ζωή ο 22χρονος Δημήτρης που έχασε τη “μάχη” – Το πρόβλημα υγείας που αγνοούσε

Πάτρα: Δίνει ζωή ο 22χρονος Δημήτρης που έχασε τη “μάχη” – Το πρόβλημα υγείας που αγνοούσε

Ζωή σε άλλους συνανθρώπους μας δίνει ο 22χρονος Δημήτρης, ο οποίος υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μέσα στο κρεοπωλείο του πατέρα του στην Πάτρα και από χθες το βράδυ (10/01) διαγνώστηκε εγκεφαλικά νεκρός.

Όπως μετέδωσε, η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Πάτρα Αθανασία Σταμοπούλου, η διαδικασία της λήψης των οργάνων ξεκίνησε από το πρωί και σύμφωνα με τον Υποδιοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και επρόκειτο να διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

Έπειτα από την γενναία απόφαση των γονέων του να δωρίσουν τα όργανα του παιδιού τους, η καρδιά του 22χρονου έχει μεταφερθεί στο Ωνάσειο, το ήπαρ στην Θεσσαλονίκη, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, ενώ για τους κερατοειδείς, θα αποφασίσει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων για τον λήπτη και τον χρόνο λήψης.

Οι γονείς δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις, εξέφρασαν όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Φωτεινή Φλίγκου, τόνισε ότι επιβεβαιώθηκε ο εγκεφαλικός θάνατος του άτυχου 22χρονου, ο οποίος εισήχθη στο νοσοκομείο με καταστροφική εγκεφαλική αιμορραγία. Υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής, την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε. Όταν οι γονείς ενημερώθηκαν για το μη αναστρέψιμο της κατάστασης αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανα του, κάνοντας μέσα στο θρήνο τους μια τεράστια υπέρβαση, δίνοντας ζωή σε άλλους συνανθρώπους.

Δείτε το video ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά περιστατικό μέσα σε λίγες μέρες πολύ νέων ανθρώπων που δίνουν ζωή μέσα από το θάνατό τους.

Μοναδική ανακάλυψη: Τηλεσκόπιο της NASA βρήκε «δεύτερη Γη» σε απόσταση 100 ετών φωτός

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ