Πάτρα: «Μάθε να διαβάζεις την άλφα βήτα» - Αποχή των δικηγόρων που καταγγέλλουν τη συμπεριφορά της έδρας Δικαστηρίου

Πάτρα: «Μάθε να διαβάζεις την άλφα βήτα» - Αποχή των δικηγόρων που καταγγέλλουν τη συμπεριφορά της έδρας Δικαστηρίου
Αποχή από τα καθήκοντά τους κάνουν σήμερα οι δικηγόροι στην Πάτρα, διαμαρτυρόμενοι για τη συμπεριφορά της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και της εισαγγελέως του ίδιου δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας η πρόεδρος κάλεσε συνήγορο «να μάθει να διαβάζει την αλφαβήτα». Προηγήθηκε και άλλο προσβλητικό περιστατικό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις των δικηγόρων.

Ανάλογη συμπεριφορά φέρεται να επέδειξε και η εισαγγελέας.

Αναλυτικά η απόφαση των δικηγόρων

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του (12-12-2024), αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων β΄ βαθμού, διαμαρτυρόμενοι για την ανεπίτρεπτη, απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά της Προέδρου του Δικαστηρίου και της Εισαγγελέως της έδρας απέναντι στους δικηγόρους - συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τουρκία: Τραγωδία με τον θάνατο Βρετανίδας μετά από «βάρβαρη» επέμβαση ανόρθωσης γλουτών

Μετά από επέμβαση ανόρθωσης γλουτών έχασε τη ζωή της στην Τουρκία η 26χρονη Ντέμι Αγκόλια από τη Βρετανία. Η οικογένεια ζητά δικαίωση, καταγγέλλοντας έλλειψη ενημέρωσης και ακατάλληλη φροντίδα μετά την εγχείρηση

Θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του Αγρινίου και της Αιτωλοακαρνανίας;