ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΠάτρα: Δικαιώθηκε εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο -Το Διοικητικό Εφετείο αίρει τη δυνητική αργία κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης

Πάτρα: Δικαιώθηκε εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο -Το Διοικητικό Εφετείο αίρει τη δυνητική αργία κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης

Πάτρα: Δικαιώθηκε εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο -Το Διοικητικό Εφετείο αίρει τη δυνητική αργία κατά την περίοδο της τηλεκπαίδευσης

Το Διοικητικό Εφετείο Πατρών ανέστειλε την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως με την οποία τέθηκε σε δυνητική αργία πολύτεκνος εκπαιδευτικός από το Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της Προέδρου του 1ου τμήματος Διακοπών του Διοικητικού Εφετείου Πατρών δόθηκε προσωρινή εντολή για αναστολή εκτέλεσης της δυνητικής αργίας που επιβλήθηκε στον εκπαιδευτικό, βάσει της οποίας ο ίδιος έχανε τα 2/3 των αποδοχών του.

O εν λόγω εκπαιδευτικός είναι καθηγητής μέσης εκπαίδευσης με υπηρεσία 39 ετών στα δημόσια ΤΕΕ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Εργαστηριακών Καθηγητών. Είναι υπεύθυνος του Τομέα του ΕΠΑΛ Καινούργιου και διδάσκει μαθήματα, τα οποία δεν μπορούν να διδαχθούν από απόσταση και χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Όταν εφαρμόστηκε η τηλεκπαίδευση, απορρίφθηκε η πρότασή του να γίνεται το μάθημα με τον ίδιο παρόντα στα εργαστήρια και με φυσική παρουσία, εκ περιτροπής, των μαθητών.

Σ’ όλο το χρονικό διάστημα για το οποίο κατηγορείται ότι δεν προσερχόταν στην εργασία του (9 Νοεμβρίου 2020 έως 8 Απριλίου 2021), ο πολύτεκνος εκπαιδευτικός δηλώνει ότι βρισκόταν κανονικά στη θέση του, στο ΕΠΑΛ Καινούργιου, αλλά όπως υποστηρίζει η διευθύντρια της μονάδας τού απαγόρευε την είσοδο στα εργαστήρια για να παραδίδει το μάθημά του.

Κατόπιν αυτών η Νίκη Κεραμέως, τον έθεσε σε δυνητική αργία, επικαλούμενη τα στοιχεία καταγραφής στη βάση δεδομένων του προγράμματος My School, για το χρονικό διάστημα της απουσίας του.

Με την απόφαση του, το Διοικητικό Εφετείο Πατρών, στο οποίο προσέφυγε ο εκπαιδευτικός τον δικαιώνει, εφόσον αναστέλλεται η δυνητική αργία που τού είχε επιβληθεί.

Εφημερίδα Γνώμη (gnomip.gr)

O φονικός καύσωνας του 1987 και τα 5 κορίτσια που κινδύνευσαν στην Πάτρα – 1.300 oι νεκροί

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ