ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΖωη & ΥγειαΠάτρα: Διάψευση Γιάννη Καρβέλη για τους θανάτους από Candida Auris

Πάτρα: Διάψευση Γιάννη Καρβέλη για τους θανάτους από Candida Auris

Πάτρα: Διάψευση Γιάννη Καρβέλη για τους θανάτους από Candida Auris

Λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Άννας Μαστοράκου, ότι στην Πάτρα έχουν καταγραφεί τέσσερις νεκροί εξαιτίας του φονικού μύκητα Candida Auris, έρχεται η διάψευση από τον διοικητή της 6η ΥΠΕ Πατρών Γιάννη Καρβέλη.

Σύμφωνα με το pelop.gr, όπως δήλωσε ο  ο κ. Καρβέλης: «Ουδείς θάνατος έχει καταγραφεί στην περιοχή από τον μύκητα Candida Auris» επισημαίνοντας, ότι από τις διαβεβαιώσεις των γιατρών των νοσοκομείων της περιοχής κανένας ασθενής δεν έχει καταλήξει από τον φονικό μύκητα”. Υπογράμμισε δε, πως τηρούνται τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα από τις επιτροπές λοιμώξεων των νοσοκομείων τα οποία και βρίσκονται σε επιφυλακή για τον μύκητα Candida Auris.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας Άννα Μαστοράκου, ήδη τρεις έως τέσσερις θάνατοι έχουν καταγραφεί και στην Πάτρα, εξαιτίας του συγκεκριμένου μύκητα.

Σε ραδιοφωνικές της δηλώσεις, ανέφερε πως ο συγκεκριμένος μύκητας εντοπίζεται κυρίως στις ΜΕΘ και αν προσβληθεί από αυτόν ανοσοκατασταλμένος ασθενής ή με σοβαρά προβλήματα υγείας ενδέχεται να αποβεί θανατηφόρος, καθώς εμφανίζει μεγάλη ανθεκτικότητα στη θεραπεία.

Ο μόνος τρόπος για να εμποδίσουμε τη διασπορά του, σημειώνει η κυρία Μαστοράκου, είναι να τηρούμε όλα τα μέτρα υγιεινής. Όσον αφορά τα νοσοκομεία, θα πρέπει να γίνονται συχνές απολυμάνσεις.

Συστήνει δε στους πολίτες να είναι ψύχραιμοι και να μην πανικοβληθούν, καθώς πρόκειται για περίπτωση σπάνιου μύκητα, που αν βρεθεί, όμως, στον κατάλληλο χώρο με τους κατάλληλους ανθρώπους, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνος.

Αγρίνιο: Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου κατά της συμφωνίας για τις βάσεις του ΝΑΤΟ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr