ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΠάτρα: Χακάρουν λογαριασμούς στο facebook και ζητούν στο messenger κωδικούς από κάρτες για να αποσπάσουν χρήματα – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Χακάρουν λογαριασμούς στο facebook και ζητούν στο messenger κωδικούς από κάρτες για να αποσπάσουν χρήματα – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Χακάρουν λογαριασμούς στο facebook και ζητούν στο messenger κωδικούς από κάρτες για να αποσπάσουν χρήματα – ΦΩΤΟ

Χάκερς καταφέρνουν και μπαίνουν σε λογαριασμούς του messenger φίλων χρηστών του facebook και προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα!

Ηδη στην Πάτρα μετράμε αρκετά τέτοια “χτυπήματα” και παραμένει άγνωστο αν κάποιοι την έχουν πατήσει. Συνήθως οι απατεώνες χάκερς εμφανίζονται λίγο πριν τα μεσάνυχτα, και με την δικαιολογία πως “κάτι έπαθε η κάρτα τους” και…. “πρέπει να πληρώσουν λογαριασμό που λήγει”.

Zητούν από τον φίλο ή την φίλη τους τα στοιχεία και το pin της δικής τους κάρτας προκειμένου να πληρώσουν οι ίδιοι την οφειλή τους!

Δεν ζητούν δηλαδή “δανεικά” αλλά τον αριθμό και τον κωδικό της κάρτας. Και φυσικά στη συνέχεια… θα την “αδειάσουν” σε δευτερόλεπτα.

Τελευταίο θύμα των χάκερς γνωστή Πατρινή η οποία φυσικά δεν την πάτησε.

Οι απατεώνες είχαν “χακάρει” το messenger της καλύτερής της φίλης.

Στη συνέχεια η γνωστή Πατρινή επικοινώνησε τηλεφωνικά με την φίλη της. Η οποία εκείνη την ώρα προσπαθούσε να καταλάβε τι συμβαίνει με το messenger της καθώς δεν μπορούσε να το χρησιμοποιήσει. Δεν είχε φυσικά ιδέα πως ο χάκερ συνομιλούσε με την “κολλητή” της. Στη συνέχεια απευθύνθηκε σε Αστυνομία και δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα περαιτέρω.

Δείτε τον διάλογο που προηγήθηκε:

 

tempo24.gr

Επιστολή Ν. Φαρμάκη σε Σ. Λιβανό, ώστε να προωθηθεί άμεσα ένα εμβληματικό έργο για την Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου – Αιτωλικού

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr