ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΔυτικη ΕλλαδαΠάτρα: Ανήλικη τα…έσπασε στην Παιδοψυχιατρική – Αφορμή η απαγόρευση καπνίσματος!

Πάτρα: Ανήλικη τα…έσπασε στην Παιδοψυχιατρική – Αφορμή η απαγόρευση καπνίσματος!

Πάτρα: Ανήλικη τα…έσπασε στην Παιδοψυχιατρική – Αφορμή η απαγόρευση καπνίσματος!

Νέο περιστατικό βίας με επιθετική συμπεριφορά από ανήλικη νοσηλευόμενη, της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Καραμανδάνειου στην Πάτρα σε γιατρό και νοσηλευτές με ελαφρύ τραυματισμό της εφημερεύουσας παιδοψυχίατρου και την πρόκληση φθορών στο κτίριο.

Το γεγονός καταγγέλθηκε στην εφημερίδα  «Γνώμη» από μέλη του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής με λεπτομερή αναφορά του συμβάντος και με την επισήμανση ότι το όλο θέμα γνωτσοποιήθηκε στον διoικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και τον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππο Γουρζή.

«Κινδυνεύουμε, χρειαζόμαστε πρόσθετη φύλαξη»

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κατάθεση μελών του προσωπικού της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, το βράδυ της Παρασκευής η συγκεκριμένη ασθενής ζήτησε να καπνίσει -γεγονός που συνήθως της επιτρεπόταν για τον κατευνασμό της και τη διαχείριση της εν γένει κατάστασης- αλλά η εφημερεύουσα αρνήθηκε να παραβλέψει τους κανονισμούς με αποτέλεσμα, η ασθενής να βγει εκτός εαυτού και να προβεί σε φθορές.

«Δεν άφησε τίποτα όρθιο. Έσπαζε ότι έβρισκε μπροστά της. Στην προσπάθεια της εφημερεύουσας Παιδοψυχιάτρου Μαρίας Καλογεροπούλου να την ηρεμήσει την δάγκωσε και την τραυμάτισε. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία και στο πλαίσιο της αναστάτωσης που επικράτησε η ασθενής διέφυγε και εξήλθε της κλινικής με μια εκ των νοσηλευτριών να τρέχει να την σταματήσει. Πρέπει να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο άτομο πάσχει από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα επικίνδυνα για την προσωπική μας υγεία αλλά και την δημόσια υγεία στην περίπτωση που κατά την διάρκεια της απόδρασης ήρθε σε επαφή με πολίτες. Το πρωί και περί τις 6 επέστρεψε στην Κλινική όπου της χορηγήθηκε ειδική αγωγή. Έχουμε ενδείξεις ότι στο διάστημα της απόδρασής της έκανε χρήση ουσιών. Είναι προφανές ότι κινδυνεύουμε. Έχουμε προβεί σε προφορική αναφορά του συμβάντος και αποστείλαμε και έγγραφη αναφορά στον Διοικητή του Καραμανδανείου Παύλο Αθανασόπουλο και στον εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου Καθηγητή Ψυχιατρικής Φίλιππο Γουρζή. Πρέπει κάποτε να ακουστούμε. Κινδυνεύουμε. Ήδη υπάρχει κα αγγελτήρια αναφορά κατατεθειμένη στον Εισαγγελέα. Χρειάζεται μεταφορά της Κλινικής σε Νοσοκομειακή δομή και έως τότε αύξηση της φύλαξης».

Παύλος Αθανασόπουλος: « Έλαβα γνώση και προσέθεσα security»

Η «Γ» απευθύνθηκε χθες το πρωί στον Διοικητή του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Παύλο Αθανασόπουλο με ερωτήματα αν παρέλαβε έγγραφη αναφορά του συμβάντος και αν υπάρχει ακρίβεια στα περιγραφόμενα και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει. «Έχω ενημερωθεί για το όλο θέμα προφορικά με αυτή την περιγραφή. Δεν έχω λάβει ακόμη έγγραφη αναφορά. Άμεσα προέβην στην αύξηση της φύλαξης. Όταν λάβω εγγράφως την αναφορά θα μελετηθεί και θα αποφασίσουμε αν, και ποια, μέτρα χρειάζεται να ληφθούν», σημείωσε.

Φίλιππος Γουρζής: «Ήταν ένα ατυχές γεγονός»

Στην επικοινωνία της «Γ» με τον Καθηγητή Ψυχιατρικής και εκτελούντα χρέη Επιστημονικού Υπευθύνου της Παιδοψυχιατρικής του Καραμανδανείου και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Φίλιππο Γουρζή, με ερώτημα ποια η θέση του για το συμβάν επεσήμανε: « Έχω πλήρη ενημέρωση. Όλα βρίσκονται υπό απόλυτο έλεγχο. Ήταν ένα ατυχές περιστατικό μη ασύνηθες σε ανάλογες δομές. Έγινε εξαιρετικός χειρισμός, ο ασθενής επέστρεψε αυτοβούλως, λαμβάνει την κατάλληλη αγωγή και δεν θεωρώ ότι χρειάζεται περαιτέρω σχολιασμός».

Προσλήψεις – 22.344 έκτακτοι και 18.000 μόνιμοι το 2023 σε Δήμους και Δημόσιο

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ