Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση δολοφονίας στην Εφύρα - Αθωώθηκε ο αδερφός του θύματος

Το κατηγορητήριο, που κατονόμαζε τον αδερφό του θύματος ως ανθρωποκτόνο, αποδόμησε πλήρως χθες ο Εισαγγελέας της έδρας

efyra-dolofonia

Μεγάλη ανατροπή σημειώθηκε στη εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Εφύρα Ηλείας.

Σήμερα (11.3.24) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών αθώωσε τον κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία και αδερφό του θύματος με ομόφωνη απόφασή του, συμφωνώντας με την αθωωτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Παΐσιου.

Πρόκειται για μια υπόθεση, στην οποία, όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα «Πατρίς» στις 29 Ιουλίου 2023, από την αρχή μέχρι το πέρας της κύριας ανάκρισης υπήρξαν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.

Τα είχαν θέσει κυρίως οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου Θοδωρής Αντωνόπουλος και Διονύσης Ζησιμόπουλος, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία και ένορκες μαρτυρικές καταθέσεις. Βάσει αυτών , ο εντολέας τους σε καμία περίπτωση δεν τοποθετούνταν στο χώρο όπου φέρεται να τελέστηκε το έγκλημα κατά το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο η ΕΛ.ΑΣ. στο κατηγορητήριο το αναφέρει ως χρόνο τέλεσης του αδικήματος της ανθρωποκτονίας του 68χρονου.

Άλλωστε, και το κατηγορητήριο, που κατονόμαζε τον αδερφό του θύματος ως ανθρωποκτόνο, αποδόμησε πλήρως χθες ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου Πατρών Ιωάννης Παΐσιος, με μια απολύτως τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη αγόρευση, η οποία διήρκησε σχεδόν μιάμιση ώρα, όπως σημειώνει το σχετικό δημοσίευμα.

Τελικώς, το Δικαστήριο αθώωσε τον 71χρονο.

Πηγή: patrisnews.com