Πατέρας Αντώνιος: «Επιθυμούν διακαώς να με τελειώσουν»
Μετά την έφεση που άσκησε η εισαγγελέας έφεση κατά του αθωωτικού σκέλους της απόφασης στην πρώτη δίκη για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», ο πατέρας Αντώνιος, μίλησε πάλι, για εχθρούς που τον πολεμούν.
Η έφεση αφορά τόσο τον πατέρα Αντώνιο όσο και τους υπόλοιπους κατηγορούμενους, υποστηρίζοντας ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να έχουν κηρυχθεί ένοχοι για τις πράξεις που τους αποδίδονται.
Ο κατηγορούμενος για μια σειρά αδικημάτων μέχρι και κακουργηματικού χαρακτήρα, δήλωσε στον ΑΝΤ1:
«Κάποιοι επιθυμούν διακαώς να με τελειώσουν. Μικρόψυχη και εκδικητική η σημερινή απόφαση ασκήσεως εφέσεως επί της αθωώσεως στις 14 από τις 19 υποθέσεις που μας αφορούν. Γνωρίζαμε πως οι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορίας ενδεχομένως να κατέφευγαν σε τέτοια ενέργεια μετά το πέρας της δίκης αλλά θεωρήσαμε ότι η φαιδρή φύση των εξεταζόμενων φερόμενων αδικημάτων θα λειτουργούσε αποτρεπτικά. Όμως απεδείχθη περίτρανα πως το βαρέλι για κάποιους δεν έχει τελικά πάτο, πως πλέον ο σκοπός είναι να μας λυγίσουν κάτι που αρχικά πέτυχαν μιας και η Εισαγγελέας απεδέχθη την πρόταση τους και άσκησε έφεση στην απόφαση που λίγες μέρες πριν εξέδωσε το δικαστήριο.
Αλήθεια, οι αξιότιμοι συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορίας πότε θα μας απαντήσουν στο εξής: Από που προκύπτει η αμοιβή τους; Ερωτηθέντες στο δικαστήριο για το ζήτημα αυτό από εμάς, απέφυγαν να απαντήσουν. Πως πληρώνονται άραγε τόσοι δικηγόροι μιας
Η μεγάλης δικηγορικής εταιρείας; Μήπως από τα χρήματα της Κιβωτού του κόσμου, Έχουμε επιλέξει την
εξωστρέφεια, δεν κρυβόμαστε πλέον, παραμείναμε σιωπηλοί για να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, όμως τώρα δικαιούμαστε να πούμε τη δική μας αλήθεια».
Πατέρας Αντώνιος: Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της «Κιβωτού»
Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η αποδεικτική διαδικασία ανέδειξε ότι ανήλικοι που φιλοξενούνταν στις δομές της «Κιβωτού» εξαναγκάζονταν σε καταναγκαστική εργασία, συχνά κάτω από ακραίες συνθήκες. Τα παιδιά φέρεται να υποχρεώνονταν να εργάζονται για πολλές ώρες σε γεωργικές εργασίες, χρησιμοποιώντας επικίνδυνα εργαλεία, ανεξαρτήτως ηλικίας, και υπό συνθήκες ανυπόφορης ζέστης.
Όπως αναφέρεται στην έφεση, η εργασία τους «ανταμειβόταν» με κουπόνια ελάχιστης αξίας, ενώ παιδιά με χαμηλές επιδόσεις αναγκάζονταν να εργάζονται περισσότερες ώρες από τα υπόλοιπα. Η εισαγγελέας τονίζει ότι αυτή η πρακτική ενίσχυε τον ιδρυματισμό των παιδιών και περιόριζε την πρόσβασή τους σε ουσιαστικές δεξιότητες.
Η γεωργική σχολή ως πρόσχημα
Η έφεση επικεντρώνεται επίσης στη λειτουργία της γεωργικής σχολής της «Κιβωτού», την οποία η εισαγγελέας χαρακτηρίζει «όχι απλώς άτυπη, αλλά ένα πρόσχημα για να δικαιολογείται η καταναγκαστική εργασία των παιδιών». Σύμφωνα με την εισαγγελέα, η υποχρέωση των παιδιών να συμμετέχουν σε βαριές και εξαντλητικές εργασίες δεν είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αλλά στόχο την εκμετάλλευσή τους.
Η Αγγελική Τριανταφύλλου, συνοψίζοντας την έφεσή της, υποστηρίζει ότι οι κατηγορούμενοι τέλεσαν τις αποδιδόμενες πράξεις και πρέπει να κηρυχθούν ένοχοι. Ζητά την αναθεώρηση της απόφασης, επισημαίνοντας ότι οι πρακτικές που καταγράφονται στις δομές της «Κιβωτού» αποτελούν σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών.
Η υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου» παραμένει στο επίκεντρο, με τη νέα αυτή εξέλιξη να αναδεικνύει ακόμα περισσότερο την ανάγκη για πλήρη διερεύνηση και απόδοση δικαιοσύνης.
Πηγή: lifo.gr