ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση ταυτότητας

ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση ταυτότητας

Προσυνεδριακή πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τον Φίλιππο Σαχινίδη και Διονύση Αλευράς

ΠΑΣΟΚ σε αναζήτηση ταυτότητας

Με εμφανή προσπάθεια διαφοροποίησης τόσο από τη Νέα Δημοκρατία αλλά και την αντιπολίτευση

 

Με ικανοποιητική συμμετοχή, διάθεση αυτοκριτικής και εμφανή προσπάθεια διαφοροποίησης τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προσυνεδριακή πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Αγρίνιο. Στην εκδήλωση αυτή, που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης, ομιλητές ήταν ο Φίλιππος Σαχινίδης, πρώην υπουργός οικονομικών και νυν βουλευτής Λάρισας και ο Διονύσης Αλευράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Παρόντες όμως ήταν και πλήθος μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Θάνος Μωραΐτης και εκπρόσωποι από την αυτοδιοίκηση, μεταξύ των οποίων και ο Απόστολος Κοιμήσης, Δήμαρχος Αμφιλοχίας.

Την πολιτική εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κωστακόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους προέτρεψε να αγοράσουν κουπόνια για την οικονομική ενίσχυση του κόμματος. Ο κ. Κωστακόπουλος στην σύντομη εισήγησή του θέλησε να αποτυπώσει τα τρία σημεία της ιστορίας για τα οποία έχει μείνει γνωστό το ΠΑΣΟΚ, την «Αλλαγή», τον «Εκσυγχρονισμό» αλλά και το «Μνημόνιο», επισημαίνοντας την ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα από την «ιστορικό καθοριστικό συμβιβασμό για την αποφυγή της χρεοκοπίας». «Το μνημόνιο είναι ασυμβίβαστο με την δική μας πολιτική, ψηφίζουμε πράγματα που δεν πιστεύουμε και η αξιοπιστία μας στην κοινωνία έχει καταρρεύσει», συνέχισε ο ίδιος, καταλήγοντας ότι πρέπει πλέον το κόμμα να αποκτήσει καθαρές θέσεις και να αποσαφηνίσει «ποιο δρόμο θέλει να ακολουθήσει και με ποιο τρόπο».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος πραγματοποίησε μια ιστορική αναδρομή της οικονομικής κατάστασης της τελευταίας δεκαετίας στην Ελλάδα με την κατάληξη που όλοι γνωρίζουμε, τονίζοντας την σημασία που είχε η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ώστε να μη επέλθει η πλήρης χρεοκοπία. «Τώρα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το τι έρχεται μπροστά μας και ποιες είναι οι δεσμεύσεις μας για την επόμενη μέρα» είπε ακολούθως, συνεχίζοντας λέγοντας ότι «πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη του χώρου».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση της οικονομίας είναι πολύ καλύτερη σήμερα από ότι πριν λίγα χρόνια, ωστόσο η πολιτική πρέπει να δώσει απαντήσεις σε στοιχειώδη ερωτήματα τα οποία θέτει η κοινωνίας. Προκειμένου όμως να προκύψουν οι απαντήσεις σε αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις, ο κ. Σαχινίδης επεσήμανε ότι χρειάζεται πρώτα απάντηση στην ερώτηση «ποιοι είμαστε», η οποία μπορεί να δοθεί μόνο μέσα από μια πολιτική συζήτηση, όπως κατέληξε ο ίδιος.

Όσον αφορά συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρότεινε την λύση του προβλήματος της ανεργίας με το να τίθενται συγκεκριμένοι, ετήσιοι στόχοι για θέσεις εργασίας, την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο δουλεύει η οικονομία, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής και την προσέλκυση επενδύσεων. Τέλος, ο ίδιος κατέληξε στο ότι δεν είναι δεδομένο το ότι θα έχουμε εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και ενόψει του ενδεχομένου βουλευτικών εκλογών, ζήτησε να γίνει προσπάθεια ώστε το ΠΑΣΟΚ να κερδίσει και πάλι τον κόσμο του και να επιδιώξει συνεργασία με άτομα τα οποία βρίσκονται κοντά στο κόμμα αλλά είναι πολιτικά «άστεγα». «Δεν πρέπει να διαλυθεί η παράταξη, θα κληθούμε να λογοδοτήσουμε για το τι κάναμε εκεί που έφτασαν τα πράγματα», κατέληξε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ο Διονύσης Αλευράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, πήρε στη συνέχεια τον λόγο, πραγματοποιώντας σύντομη ομιλία. «Το ΠΑΣΟΚ έχει σταθερές απόψεις από το 2009 έως σήμερα, άλλοι κάνουν «κωλοτούμπες» κι εφαρμόζουν αυτά τα οποία κάποτε αρνούνται», είπε ο ίδιος. Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι διαφορές ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία είναι «απόλυτες, είμαστε δυο διαφορετικοί κόσμοι», προσθέτοντας ότι τα δύο κόμματα συνυπάρχουν αυτή τη στιγμή «χάρη εθνικού συμφέροντος». Ωστόσο η σύμπραξη αυτή έχει «ημερομηνία τέλους», είπε ο ίδιος, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα κόμμα με «αήθη πολιτική και κοινοβουλευτική συμπεριφορά».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένας προοδευτικός παράγοντας σταθερότητας που πλήρωσε την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας και τις αναγκαίες επιλογές που έκανε», είπε στη συνέχεια, καταλήγοντας με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν υπάρχει τρίτος δρόμος, αυτά που λένε θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες και εφιάλτες». «Το ΠΑΣΟΚ θα γίνει και πάλι αυτό που ήταν», είπε ο ίδιος τελειώνοντας την ομιλία του και δίνοντας τον λόγο στους παραβρισκόμενους ώστε να απευθύνουν τις δικές τους ερωτήσεις.

 

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr