ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔιαφοραΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή των τρένων της τραγωδίας των Τεμπών

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή των τρένων της τραγωδίας των Τεμπών

ΠΑΣΟΚ: Εκτός ψηφοδελτίων ο γιατρός που έδωσε την αναρρωτική στον επιθεωρητή των τρένων της τραγωδίας των Τεμπών

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, τέθηκε ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας μετά το πόρισμα της ΕΔΕ για την άδεια που χορηγήθηκε στον επιθεωρητή που εμπλέκεται στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

«Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.

Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο γιατρός δήλωσε ότι δεν έδωσε εντολή για την αναρρωτική, η οποία δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής ανέφερε ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.

Ωστόσο ο επιμελητής γιατρός που υπογράφει την αναρρωτική άδεια το μόνο που δέχεται από όσα λέει ο κ. Χαυτούρας είναι ότι όντως η άδεια δεν φέρει το όνομά του. Υποστηρίζει όμως ότι ήταν ο κ. Χαυτούρας που υπέγραψε το παραπεμπτικό με διάγνωση «έντονη οσφυαλγία στη μέση» και κατόπιν ο επιμελητής υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

dete.gr

Περιφέρεια: Το μήνυμα της Επιτροπής Ισότητας Φύλων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ