ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανια«Το ΠΑΣΟΚ είναι η φωνή της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η φωνή της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος»

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η φωνή της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος»

Ευάγγελος Βενιζέλος

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η φωνή της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ Ευάγγελος Βενιζέλος παραχώρησε συνέντευξη τύπου πριν την ομιλία του στο Παπαστράτειο Μέγαρο. Τι είπε και ποιο στίγμα έδωσε για την προεκλογική πολιτική του επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία

 

Προβάλλοντας συνεχώς την ικανοποίησή του για τα ανανεωμένα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία αλλά και την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα εμφανίστηκε χθες στο Αγρίνιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόσο στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε όσο και στην ομιλία του. Ο κ Βενιζέλος υπενθύμισε ότι πολλοί είναι αυτοί που ξεχνάνε σε ποιο σημείο βρίσκονταν η χώρα, η οικονομία, τα εισοδήματα, οι προοπτικές, η ανταγωνιστικότητα, το επίπεδο ζωής πριν από τις μεγάλες παρεμβάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που η δημοκρατική παράταξη έσπευσε να αναλάβει όλη την ευθύνη των κυβερνήσεων της Ν.Δ της περιόδου 2004-2009. 

«Έχουμε τον άγαρμπο και βίαιο εκφοβισμό της Ν.Δ από την μία και από την άλλη τον αφελή κουτοπόνηρο ΣΥΡΙΖΑ που περιμένει για να του δώσουν όλα όσα δεν έδωσαν στην δική μας συγκυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ είναι η φωνή της αλήθειας και του εθνικού συμφέροντος. Λέμε και στον ένα και στον άλλο ότι παίζουν με το μέλλον του τόπου και των παιδιών μας. Ο κόσμος θέλει την αλήθεια και όταν την ακούει την απορρίπτει. Όλα τα μεγάλα ψέματα συνειδητά ή από παρεξήγηση ψηφίστηκαν συνειδητά. Είμαστε κυβέρνηση ακόμα και θα είμαστε για επιπλέων εννιά μέρες και για τις μέρες αυτές έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε όρθια την χώρα, μέσα στην ευρωζώνη με προοπτικές. Τι θα γίνει από την 26η του μήνα θα το κρίνει ο λαός, αυτό όμως δεν σημαίνει όμως ότι θα το κάνει και σωστά. Ο λαός λένε ότι δεν κάνει ποτέ λάθος. Η φράση αυτή δεν αληθεύει πάντα είτε λόγω παρεξηγήσεων είτε λόγω έλλειψης πληροφόρησης» δήλωσε ο κ Βενιζέλος στην ομιλία του και την συνέντευξη τύπου δίνοντας εξ αρχής το στίγμα της παρουσίας του στο Αγρίνιο.

Μίλησε για την Ελλάδα των ανεξέλεγκτων ελλειμμάτων που τώρα έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε μια Ευρώπη με ύφεση. «Είμαστε εύθραυστοι ως χώρα για πολιτικούς και μόνο λόγους» επισήμανε ο κ Βενιζέλος  στρέφοντας τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σε άλλο σημείο συμπλήρωσε ότι πρέπει μια χώρα να εμφανίζει εγγυήσεις με ποιότητα, διαφορετικά η κάθε χώρα αποχωρεί απ την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Είπε για την γνώση, την ευθύνη, την εμπειρία, το βίωμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο είναι εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και όχι κυβερνητικός μπαλαντέρ. Προέταξε την πολιτική, την οικονομική, την δημοσιονομική, την θεσμική και την εθνική σταθερότητα που εγγυάται η δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ τεκμηριώνοντάς και αναλύοντας το κάθε σημείο. Αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης , για τις 640 χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν τα επόμενα πέντε χρόνια που, όπως είπε οι Διευθύνσεις Μελετών των τραπεζών είπαν επί λέξη «Λίγα λέτε , 750 χιλιάδες θέσεις υπάρχουν εν δυνάμει» Επανέφερε αρκετές φορές τόσο στην συνέντευξη τύπου όσο και στην ομιλία του ποιος θα είναι ο εγγυητής και ο θεματοφύλακας και αυτός μπορεί να είναι μόνο η δημοκρατική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Κάλεσε τους ψηφοφόρους να επιλέξουν δίκαια και λογικά και να κάνει το βήμα για την επόμενη σελίδα. «Έχει κουραστεί ο κόσμος και πολύ περισσότερο εμείς είναι όμως κρίμα να τα παρατήσει την τελευταία στιγμή». Εκτός από τους αριθμούς που επετεύχθησαν χάρις στην ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και επαναλάμβανε συχνά. Σχολίασε καυστικά την αβεβαιότητα και την αοριστολογία του «ΠΟΤΑΜΙ» την στάση της ΔΗΜΑΡ που μπήκε και έφυγε από την συγκυβέρνηση , και την παράλληλη ευθύνη που κουβάλησε και κουβαλάει το ΠΑΣΟΚ, καθώς και για την ευθυνοφοβία του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο είχαν καλέσει να συμμετάσχει σε μια προσπάθεια συνεργασίας όλων των δημοκρατικών δυνάμεων και δεν θέλησε.  Κατά την συνέντευξη τύπου χαρακτήρισε ως «Πικρό και δύσκολο φάρμακο το μνημόνιο» 

Ακόμη, κατά την συνέντευξη τύπου ερωτήθηκε από την «Σ» ποια είναι η θέση του για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού, ένα θέμα που επανέφερε προ ημερών στην προεκλογική του ομιλία στην Λάρισα  ο κ Σαμαράς λέγοντας ότι θα συνεχιστεί, την στιγμή που κατά πρώτων αδικεί την Αιτωλοακαρνανία και κατά δεύτερον έρχεται αντιμέτωπη με όλες τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας οι οποίες είναι υπέρ του σταματήματος της εκτροπής. Ο κ Βενιζέλος γι αυτό δήλωσε επί λέξη «Επί δεκαετίες δυστυχώς έχει κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Βεβαίως υπάρχουν ορισμένα έργα τα οποία είναι ημιτελή και τα οποία είναι ανεξάρτητα της εκτροπής, είναι αυτόνομα υδροηλεκτρικά έργα τα οποία εντάσσονται στο επενδυτικό και αναπτυξιακό σχέδιο της ΔΕΗ. Αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε διαφορετικό από αυτό που λένε οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Ο κύριος Σαμαράς είναι άλλο κόμμα και είναι διαφορετικό τι εξαγγέλλουμε και το τι μπορούμε να κάνουμε»

Κων/νος Χονδρός

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr