ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδα38ο Συνέδριο ΓΣΕΕ – Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ

38ο Συνέδριο ΓΣΕΕ – Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ

38ο Συνέδριο ΓΣΕΕ – Πρώτη δύναμη η ΠΑΣΚΕ

Πρώτη δύναμη , ενισχυμένη κατά δύο έδρες αναδείχθηκε η ΠΑΣΚΕ στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν μετά την ολοκλήρωση του 38ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ για την εκλογή της 45μελούς διοικητικού συμβουλίου. Ακολουθεί η ΔΑΣ που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ ενώ οι διασπάσεις των άλλων συνδικαλιστικών παρατάξεων τους  στέρησαν έδρες.

Ειδικότερα η ΠΑΣΚΕ εξασφάλισε 19 έδρες από 17 που είχε στην προηγούμενη διοίκηση. Ενισχυμένη βγήκε και η  ΔΑΣ η οποία  κατέλαβε 11 έδρες από 9  ενώ  η ΔΑΚΕ έχασε 2 έδρες και πήρε 9 από 11.

Η παράταξη ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ ( Νίκος Φωτόπουλος) έλαβε 3 έδρες, όσες είχε στο προηγούμενο συμβούλιο . Το ίδιο και η ΕΑΚ ( Θάνος Βασιλόπουλος) κατέλαβε 2 έδρες όσες είχε και στο προηγούμενο συμβούλιο.  Τέλος μία έδρα εξασφάλισε η Ενότητα ( Τάσος Γκιάτης) από 2 που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο.

Η ΓΣΕΕ, με ομόφωνη  απόφαση του 38ου Πανελλαδικού Συνεδρίου της, προκήρυξε 24ωρη απεργία για  την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 ζητώντας την απόδοση ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών, ενώ απέτισε φόρο τιμής στους νεκρούς ξεκινώντας το συνέδριό της με ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του συγκλονιστικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

 

 

imerisia.gr

 

 

 

Θλίψη για τον επιχειρηματία Σπύρο Ζανάκο- Έφυγε από την ζωή η αδερφή του Αλεξάνδρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ