ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΤεχνολογιαΠαρουσιάστηκε το Σχέδιο για την Ψηφιακή Στρατηγική Στρατηγική του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση BEYOND 4.0

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την Ψηφιακή Στρατηγική Στρατηγική του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση BEYOND 4.0

Παρουσιάστηκε το Σχέδιο για την Ψηφιακή Στρατηγική Στρατηγική του Δήμου Αγρινίου στην έκθεση BEYOND 4.0

Με την παρουσίαση του Σχεδίου για την Ψηφιακή Στρατηγική ολοκλήρωσε ο Δήμος Αγρινίου τη συμμετοχή του στην έκθεση BEYOND 4.0, στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Φωτάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στους άξονες του επιχειρησιακού προγράμματος με ξεκάθαρο στόχο έναν «έξυπνο» Δήμο που αξιοποιεί τις σύγχρονες τεχνολογίες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

«Αποδεικνύουμε ξεκάθαρα τη στόχευση μας για έναν ψηφιακό και πράσινο Δήμομε την εγκατάσταση Περιβαλλοντικού Παρατηρητηρίου που προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία Συστήματος Παρακολούθησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και του περιβάλλοντος με τη χρήση δορυφορικών δεδομένων αλλά και της ποιότητας των υδάτων των λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμαχείας.

Όλα αυτά υποστηρίζονται από ένα ισχυρό σύστημα Γεωχωρικών Πληροφοριακών Δεδομένων (GIS) που έχει ήδη αναπτυχθεί επιτυχημένα στο Δήμο Αγρινίου. Μια πύλη ανοικτών δεδομένων, μελετών και στοιχείων.

Συνεχίζουμε την ψηφιακή ανάπτυξη του Δήμου με την ηλεκτρονική αναβάθμιση δημοτικών αιθουσών και την τοποθέτηση έξυπνων ηλιακών καθισμάτων(παγκάκια) σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Περιλαμβάνει την αναβάθμιση της αίθουσας δημοτικού συμβουλίου με σύγχρονο σύστημα συνεδριάσεων (και μεταφραστικό), επιπλέον 6 αίθουσες με εξοπλισμό παρουσιάσεων και βιντεοσκοπήσεων, 2 αίθουσες με επιπλέον εξοπλισμό Η/Υ για εκπαίδευση (από 10 Η/Υ) και 10 οθόνες πληροφόρησης (αφής) για τις δημοτικές ενότητες. Το έργο θα αναβαθμίσει την ποιότητα των υπηρεσιών πληροφόρησης, ανοικτής δημοκρατίας, εκδηλώσεων και εκπαίδευσης. Παράλληλα έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης στο Internet με εγκατεστημένα 127 σημεία WiFiFreeHotspots.

Στο Αγρίνιο σχεδιάζουμε μια έξυπνη πόλη με τις βέλτιστες πρακτικές», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Φωτάκης.

Τον Δήμο Αγρινίου εκπροσώπησαν ο κ. Ανδρέας Σαρδέλης, Διευθυντής Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής η κ. Βάσω Παπαπάνου και ο κ. Διονύσης Καμμένος.

Παρακολουθήστε την παρουσίαση του Δήμου Αγρινίου:

Απεργία στα δημόσια νοσοκομεία αύριο 21 Οκτωβρίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr