ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΠολιτισμοςΠαρουσιάστηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο το βιβλίο του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι»

Παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο το βιβλίο του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι»

Παρουσιάστηκε με επιτυχία στο Αγρίνιο το βιβλίο του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι»

Τη ζεστή ανταπόκριση του κοινού είχε η εκδήλωση για την παρουσίαση του μυθιστορήματος του Ρένου Χριστοδουλίδη «Το πιο γλυκό λεμόνι» στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

Το βιβλίο πραγματεύεται την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που αναγκάστηκε να κινείται για το υπόλοιπο τη ζωής του πάνω σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο. Μια σειρά απίθανων μικρών προσωπικών ιστοριών σφραγίζουν ανεξίτηλα την μετέπειτα ζωή του πρωταγωνιστή και καθορίζουν το μέλλον του, όπως εξήγησε ο συγγραφέας:

«Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσοι αγκάλιασαν την προσπάθειά μου και ιδιαίτερα τον καλό μου φίλο Παναγιώτη Αγγελούδη, ο οποίος πρώτος διάβαζε τα χειρόγραφά μου. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία που έγραψα με μεγάλη προσοχή».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε στον Ρένο Χριστοδουλίδη να είναι καλοτάξιδο το βιβλίο του: «Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι αποφάσισες να διοχετεύσεις τη δημιουργικότητα σου σε ένα ευαίσθητο κοινωνικό θέμα και να το στολίσεις με την αισιοδοξία που σε χαρακτηρίζει. Σε ευχαριστούμε για ένα ακόμη μάθημα ζωής. Σε ευχαριστούμε γιατί μας υπενθυμίζεις τις αρετές της επιμονής και της τόλμης».

Η παρουσίαση και ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την Κοινωνιολόγο- Εγκληματολόγο Θεοδώρα Μαργάρα, η παρουσίαση του βιβλίου από την Ποιήτρια, Δρ. λογοτεχνίας Χρυσούλα Σπυρέλη.

Η δραματοποίηση σκηνής του βιβλίου έγινε από τους Εκπαιδευτικούς-Λογοτέχνες Αρχοντούλα Αλεξανδροπούλου και Βασίλη Κομπορόζο.

Το μουσικό σύνολο «Κόσμος» του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου υπό την ενορχήστρωση, διδασκαλία και διεύθυνση της Ευγενίας Γρέντζελου «έντυσε» μελωδικά την εκδήλωση.

Από το Δήμο Αγρινίου παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι: Μ. Παπαγεωργίου, Π. Μαρνέζος και Κ. Ζώης.

Απερίγραπτη η χαρά των “γενναίων παιδιών” στο γήπεδο του Παναιτωλικού – Η ΕΛΕΠΑΠ ευχαριστεί την ΠΑΕ

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ