ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΟ παρόμοιος κίνδυνος της κληρονομικής μοναρχίας και… δημοκρατίας

Ο παρόμοιος κίνδυνος της κληρονομικής μοναρχίας και… δημοκρατίας

Ο παρόμοιος κίνδυνος της κληρονομικής μοναρχίας και… δημοκρατίας

Ο παρόμοιος κίνδυνος της κληρονομικής μοναρχίας και… δημοκρατίας

Με αφορμή το θάνατο της Ελισάβετ τίθονται ερωτήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για το μέλλον της μοναρχίας, αν και στο τέλος ο θεσμός μάλλον δύσκολα θα κινδυνέψει αφού έχει βαθιές ρίζες.

Με αφορμή όμως το θάνατο της Ελισάβετ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Βαρεμένος επισημαίνει ορθά κατά την άποψη της στήλης  ένα παρόμοιο κίνδυνο που διατρέχει η κληρονομική μοναρχία με την κληρονομική δημοκρατία.

«Οι Ρωμαίοι κατέληξαν να καταργήσουν την κληρονομικότητα στην διαδοχή των αυτοκρατόρων, όταν είχαν την ιστορική ατυχία δύο ψυχοπαθών αυτοκρατόρων, του Νέρωνα και του Καλιγούλα. Κάτι που δεν ήταν ατυχία, διότι με τον νόμο των πιθανοτήτων είναι πολύ πιθανό» αναφέρει ο βουλευτής και προσθέτει :

«Κίνδυνος που ελλοχεύει και στην κληρονομική δημοκρατία, έστω κι αν εκεί ο λαός, με την ετυμηγορία του, είναι πιθανό να βάλει ενίοτε το χεράκι του στο ατύχημα και ο εκλεκτός του να είναι ανεπαρκής σε βαθμό επικινδυνότητας».

Ε στην Ελλάδα κάτι πρέπει να διδαχθούμε επιτέλους από την κληρονομική δημοκρατία, που διατρέχει ακόμη και τις πιο «δημοκρατικές» και «προοδευτικές» δυνάμεις του τόπου.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Ζητούν από το Δήμαρχο να κάνει… εξορκισμό στο αμαξοστάσιο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ